Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Jääkiekon SM-liigan ensimmäinen suuryllätys on jo nyt tapahtunut. Lähti sitten Risto Dufva itse tai sai potkut JYPin päävalmentajan paikalta, on oikeastaan ihan se ja sama. Kuitenkin hän oli listaykkönen kysymykseen, mikä liigajoukkue vaihtaa ensimmäisenä valmentajaa?

JYPin toimitusjohtaja ja yksi seuran pääomistaja Jukka Seppänen joutui jo aikaisemmin toimimaan myös erotuomarina päävalmentajan sekä joukkueen välillä. Kiistämättä Dufva oli kova valmentaja ja hänen ”kaikki peliin” -tyylinsä oli varmuudella pelaajille raskas, sillä viiden voitto-ottelun jälkeen tullut yksi tappio sai pelaajat kuulemaan kummia, eli arvostelu meni henkilökohtaiseksi. Se rassaa kyllä, kun kaikki muutkin kuulevat kuka oli suurin syypää tulleeseen tappioon!

Kunnianhimo on RD:llä kova. Sen aisti lehdistötilaisuuksissa, vaikka Dufva pystyikin sen jotenkin peittämään kuivalla huumorilla, mutta kaikesta näki, että sisällä kiehui ja se ilme säilyi kyllä matkalla omaan pukukoppiin. Saattoi vain arvailla, mitä pelaajat sitten kuulivat. Toki Dufva nosti JYPin SM-liigan eliittiin, ei runkosarjaa kolme kertaa peräkkäin huonosti pelaamalla voiteta ja arvokas meriitti on vuoden 2009 Suomen mestaruus.

Tinkimätön valmentaja muistutti kyllä sukunimikaimaansa Koljonvirralta. Ehkä hän lie samaa sukupuutakin kuin Sven?
Dufvan ”potkut” vain kahden tappio-ottelun jälkeen nostivat hänen kertoimensa korkeaksi veikkauslistoilla. Jääkiekkolehden Kausioppaassa (ehdottomasti Suomen paras kausiopas) kiekkotoimittajat (10) eivät tietenkään Dufvaa ensimmäisten potkujen saajaksi veikanneet!

Tässä kategoriassa ykkössijan vei Tapparan Sami Hirvonen (3 ääntä). Kärkisijan jakoi jopa yllättäen Rauman Lukon Rauli Urama (3 ääntä). Hajaääniä saivat HPK:n Harri Rindell, TPS:n Pekka Virta ja SaiPan Ari-Pekka Selin. Yksi heistä arvioi, että yksikään joukkue ei vaihda. Koskahan muuten viimeksi SM-liigakausi on menty ilman, ettei yksikään päävalmentaja vaihtunut kauden aikana? Kas siinä kysymys, johon voi vastausta etsiskellä.

Voi olla, että Dufva valmentaa vielä jossain joukkueessa tällä kaudella, mutta ellei, niin JYP maksaa kiltisti palkkaa. Jatkoaikavoiton JYPille keskiviikkona Bluesista (2-1) ja kauden ensimmäiset pisteet valmensi Jyrki Aho. Mutta kakkonen ei välttämättä pysy ykkösenä kuin tämän viikon. Tilalle voisi tulla toinen kivikova koutsi Raimo Summanen. Eikä ole Jukka Rautakorpikaan mikään lempeä päävalmentaja. Ja ainahan on olemassa Juhani Tamminen, jonka rooli TuTossa ei estä JYPin valmentamista. Tami antoi jo kommenttinsa Dufvasta. Hänen mielestään Risto yritti muuttaa omaa tyyliään, mutta kuset tulivat housuun.
Tuossa voi piillä kokototuus?

Päävalmentajan paineet muuttavat entistä kakkostakin huomattavasti!

Huomenna Pori viettää päivänsä torijuhlaa. Syntyperäisenä porilaisena pitää myöntää, että on juhlansa ansainnut, koska huomiseen kuuluu uuden – muuten tosikomean – uimahallin niin kutsuttu sisäänajo porilaisille. Tarkennuksena kerrotaan, että myös ulkopaikkakuntalaiset (jopa raumalaiset) ovat tervetulleita uutta uimahallia hämmästelemään.

Toki porilaiset ensin, muutkin siksi, että varmuudella kateusmittari alkaa näyttää punaista!

Viikonlopun aikana porilaiset urheiluseurat pääsevät esiin pääsarjatasoilla, sillä FBT Pori avaa kautensa Salibandyliigassa tamperelaista KooVeeta vastaan jo tänään kello 18.30 alkavassa ottelussa urheilutalossa. Ismo Läntisen valmentama FBT kuuluu sarjaan mustat hevoset!

Porin Ässät käy tänään Espoossa testaamassa Lauri Marjamäen Bluesin ja huomenna kello 17 Isomäen jäähallissa alkaa ottelu Ässät-HPK. Rauman Lukko pelaa tänään kotonaan Ilvestä vastaan ja ensi tiistaina Kivikylään tulee JYP. Jännä nähdä, kuka Jyväshyvää silloin valmentaa?

Kannattaa piipahtaa huomenna Luvialle, sillä LuKi-82 avaa ringettekautensa kotona kello 14.30 hallitsevaa Suomen mestari RNK:ta (Raisio) vastaan. Jalkapallon puolella FC PoPa viimeistelee Ykkösen kauttaan PS Kemiä vastaan Porin stadionilla. FC Jazz pelaa sunnuntaina Kakkosen pelin kello 18.30 Salon Palloilijoita vastaan ja päivemmällä Musan Salama saa Wembleylle vastaansa Järvenpään Palloseuran. Tapahtumaa siis Porin kunniaksi riittää.

Korjatako vanhaa vai rakentaako kokonaan uusi. Tilanne on edessä Porin Isomäen jäähallin kanssa.

Isomäen halli ei enää ole kärkipäässä vertailuissa muiden liigapaikkakuntien hallien kanssa. Ässien ottelujen aikana halli on jopa pieni, mikäli se on loppuunmyyty – ja aika usein jopa on.

Isomäki on sijainniltaan se paras, mutta liikennejärjestelyjen sekä laajennuksen myötä sieltä pitäisi kaataa mäntyjä sekä kuusia. Mitä jos löytyy liito-oravan papanoita? Kyllä joku niitä tarvittaessa sinne kuskaa! Ei muuta kuin kunnon remontti ja Isomäen halli kuntoon 2000-luvun vaatimusten mukaiseksi.

Olisi linja-autoaseman paikkeilla toki tilaa ihan keskustassa, mutta silti Isomäki saneeraukseen. Muuten tässä yhteydessä keskusta ei tarkoita sitä pienpuoluetta.

Jarmo Liuhala

23.9.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva