Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Keskustelu kuntaliitoksesta käy kuumana Pohjois-Satakunnassa

Keskustelu Jämijärven, Kankaanpään ja Parkanon kuntaliitosneuvottelujen ympärillä käy kuumana. Erityisesti kuntalaisia puhuttaa terveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon järjestäminen mahdollisessa uudessa kunnassa, joka tulisi olemaan osa Pirkanmaan maakuntaa. Maakunnan vaihto askarruttaa sekin ymmärrettävästi monia ja on kirvoittanut myös muiden satakuntalaisten kuntien päättäjiltä syytöksiä Satakunnan rikkirepimisestä.

 

Kuntaliitosneuvottelijat puolestaan ovat sitä mieltä, että kaikenlaiset mielipiteet ovat sallittuja ja keskustelu on hyvä asia, mutta sen tulisi perustua tosiasioihin.

Kankaanpään sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Katri Kujanpää pitää muun muassa Porin suunnalta esitettyjä syytöksiä maakunnan hajottamisesta ja Satakunnan vaalipiirin hävittämisestä kohtuuttomina.

- Kun toisessa vaakakupissa painaa riittävien ja laadukkaiden peruspalvelujen järjestäminen alueen kuntalaisille myös tulevaisuudessa, niin kuntapäättäjänä koen kuntaliitoksen parempana vaihtoehtona kuin olla tekemättä yhtään mitään. Katson tilannetta alueen ihmisten ja yritysten kannalta, enkä tuijota maakuntarajoja.

- Kankaanpää pysyy paikollaan, vaikka uusi kunta Pirkanmaan maakuntaan kuuluisikin. Minä ja monet muut kankaanpääläiset käymme edelleen Porissa töissä ja käytämme myös Porin palveluja. Meille on edelleen tärkeää, että Porilla menee hyvin, sillä se heijastuu myös meidän alueemme hyvinvointiin, Kujanpää painottaa.

Maarit Kautto

Lue lisää Kankaanpäästä perjantain Uudesta Ajasta.

16.9.2011 08:38

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva