Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rolls-Roycesta Vuoden Päähankkija

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi vuosittaisen tunnustuksen Tampereen Alihankintamessuilla Rolls-Ruycelle. Vuodesta 1987 alkaen myönnetyn tunnustuksen tarkoituksena on edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista.

 

Raumalla ja Kokkolassa toimiva Rolls-Royce Oy Ab valmistaa vintturijärjestelmiä, potkurilaitteita ja vesisuihkulaitteita meriteollisuudelle. Yrityksen asiakkaina ovat eri puolilla maailmaa olevat laivanvarustamot ja telakat. Peräti 99,5 prosenttia yrityksen valmistamista tuotteista menee Suomen rajojen ulkopuolelle. Suomalaisyritysten osuus hankinnoista on noin puolet.

Rolls-Royce Oy Ab:n juuret ovat raumalaisessa telakkateollisuudessa. Vinttureita valmisti aikanaan Rauma-Repolan kansikonetehdas. Potkurilaitteiden valmistus taas kuului aikaisemmin Hollmingin telakan konepajalle.

Vuonna 1988 toteutetun yrityskaupan myötä vinttureiden ja potkurilaitteiden valmistus siirtyi tuolloin perustetulle Aquamaster-Rauma Oy:lle. Vuonna 1999 kansainvälinen Rolls-Royce-konserni osti tuotannon sekä kokkolalaisen FF-Jet:n vesisuihkutuotannon.

Nykyisin Suomessa toimiva Rolls-Royce Oy Ab työllistää kahdessa tehtaassaan yhteensä lähes 500 ihmistä, joista 410 Raumalla ja vuotuinen liikevaihto on liki 600 miljoonaa euroa.

Vuoden 2011 Päähankkija on vähentänyt alihankkijoidensa ja tavarantoimittajiensa lukumäärää.

- Strategianamme on ollut jo pitkän aikaa valita toimittajaverkostosta niin sanottuja veturiyrityksiä, jotka toimittavat meille yhä suurempia kokonaisuuksia, paikallisjohtaja Kari Välimaa sanoo.

Rolls-Royce Oy Ab:n alihankkijoille on ominaista innovatiivisuus.

- Parhailta alihankkijoiltamme saamme jatkuvasti vinkkiä toimitusketjun parantamiseen sekä tuotekehitykseenkin. Lisäksi teemme muutenkin läheistä yhteistyötä alihankkijoidemme kanssa. Tavoitteenamme on hankintaprosessin kokonaisvaltainen virtaviivaistaminen ja olemme siinä kohtalaisen hyvin onnistuneetkin mutta työ jatkuu yhä, jatkaa Välimaa.

Rolls-Roycelle päähankkijan ja toimittajan suhde on kuin hyvä parisuhde. Jotta se toimisi, molempien osapuolten on satsattava jatkuvasti toimivuuteen ja kehittämiseen yhteisen tavoitteen ollessa mahdollisimman hyvä kilpailukyky. Se on myös suhde, jossa molempien osapuolten on helpompi menestyä yhdessä kuin yksin ilman toista.

Rolls-Roycen Suomen yksiköiden menestys on perustunut ja tulee edelleen perustumaan huolella valittujen kumppanuuksien varaan. Kumppaneiltaaan yhtiö vaatii innovatiivisuutta, aloitteellisuutta ja ”out of the box” –ajattelua sekä tietenkin sovittujen asioiden pitämistä.

Rolls-Royce puolestaan panostaa markkinointi- ja markkinaosaamiseen ja sitä kautta mahdollisimman luotettavien kysyntäennusteiden antamiseen, joiden perusteella voidaan edelleen kehittää hankintaprosessi ja siten parantaa yhteistä kilpailukykyä. UA

13.9.2011 14:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva