Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ain jottai…

Kuva: Ain jottai…

Yhten päivän täs loppusuvest sai puhelu jo vuasie takaselt tutult Pomarkust ja hän jallitti minnuu tullee murtee merkeis nypläysnäyttelys avajaisii. Mikä kulttuuripläjäys kerral, näyttely Pomarku lainasto tilois ikäihmiselt Kertult, opettajalt vail verttaa. Totkai mää sin lupasi men ja lukkee jottai murrepiiri uurest suvel ilmestynneest kirjast. Ei tää mee murre ny juurka noitte pomarkkulaiste korvis se sukkelammalt kuullost, mut ain ränttää freistat ny kumminki.

Kesäsis tunnelmis föörättii matkaa ja kyytii napattii matkalt nypläykseopettajani hänki Hilkka. Iha mukavasti alko väkkee lainastoo tul ja seremonia pääsi alkuu. Oikee kunna kulttuuritirehtööri ja samal viä lainastohoitajaki piti miälekiintose puhhee koht alkuu. Mualt tän muuttaneen ja suamekiäle opetelleen oli klaarannu kirjoist sanottavvaas jopa asjoit nypläykse historiast astikka. Lisäks hän kiitti näyttely ns. sankarii itte Kerttuu nii näyttelyst, ko pomarkkulaiste saamisest nypläykse piirii hyvä harrastukse merkeis.

Silmäruakaa oli muute jo koht alkuu sankarii kätelles framil, ko häne fiini mustavalkose ruurulline klänninkis oli saanu fiffaust viä lissää nyplätyist kraakikanteist, fikkuje ja hihhai näteist nypylöil heitellyist mustist pitseist. Ei ollu klänninki mikkää huakee hanke, jos ruvetaa räknää kaikki ne monet kymmenet tunnit, jokka jo pitsei nyppies oli tekijält kulunu. Seinäl ollee nypläämäs skrolla, ko viä olis päähäs tällänny ei parempaa nypläysreklaamii voi eres kuvitel oleva.

Kaikki ny framil olleet nypläystyät oli nii fiinei et valla henkee salpas, mut tämmöst ny taitavalt opettajalt varrotaanki. Näyttelytyät oli plokattu sillai kuulemma, ettei ny olis nii samoi, ko taanno erellises näyttelys, olik se Noormarkus??

Just tämä samane Kerttu munki sillo joskus tuanaas sai nypläyst opettellee. Muista ko meni tyäväjeopistol murrepiiri viäreisest luakast kyssyy, mahtasko joku nyplät mu tekkeil olleesee kansallispukkuuni nyytinkit?? ” Ei,” sano Kerttu, ”sää tulet itte nyplää ” ja siit se sit alko ja ny ossaa jo hiukka sentää enemmänki. Kiitos sillose opettaja ninko nykysenki…

No takas näyttelyy.. Nunnupuskaa törkkäs Kertul yks ja toine ja kuulu et väki tykkäs kovasti näkemästäs. Ei silti iha hiire hiljaa ne kuulusteli munki lukemistani siin naise elämäst viirekymmene villitykses. Välil siin vähtis juatii hyvät kaffeekki ja kastettii nisust sortteines, ninko täälpäi pruukataa. Paikal ollu toimittajaki näytti oikee syventyvä näyttely antii ja viihtyvä pomarkkulaises kulttuuritilfällis. Paikal oli tullu kyl väkkee Porist astikka ja vanhat kampraatit enttiselt tyäpaikalt viinakaupast vuaskymmente takkaa oli oikee porukal liipantees ja sekos Kerttuu ilahrutti. Ihmine, joka valosal luanteellas saa muukki hyväl miälel, ihmine, jol kaikki opetettavat o varteeotettavvii ja ihmine, jol ain o tryki aikaa toisel ottaa tilas muitte syrämmes eikä unohru koskaa.

Sanosi, et menkää Pomarkkuu kattoo siäl lainastos olevaa nypläysnäyttelyy ja torekkaa itte miälesänne funteerate, et voik ihmine tämmöst saar aikaa käsilläs tost vaa? Siäl voi sit kyl samal kattel hyvinki erillaisii nypläystyynyi, semmosiiki joit harvemmi tääl näkkee ja pääsee vaik ittekki pruvvaa nypylöitte käyttöö kuure pari utis. Nypläämine ei ol vaikeet kellee, joka ossaa räknät neljää ja näkkee, mut hyvä oppi alkuu o paikallas, kysykää vaik itte Kertult…

Nypläykse kans ei koskaa tul aika pitkäks, paremminki se loppuu ain keske.

Ulla H. Leino

9.9.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva