Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Yleisurheilun MM-kisat Etelä-Korean Daegussa alkavat ensi yönä Suomen aikaa naisten maratonin finaalilla ja tasan 12 tuntia myöhemmin alkaa lauantain toinen finaali kotoista aikaamme kello 15. Aikaero on kahdeksan tuntia ja koska aurinko nousee idästä, niin siellä on touhuttu jo pitkään ennen kuin meillä normaalisti on aamupesun sekä huomenvirtsan aika.

Ensimmäinen takaisku suomalaiselle yleisurheilulle tuli jo kabineteissa. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallituksessa vuodesta 2003 istunut Ilkka Kanerva ei enää saanut jatkopestiä, sillä IAAF otti asiakseen lisätä hallituksen naiskiintiötä, joten tällä alalla muuten mainetta kerännyt Ilkka ei kuulunut kuvioon. Nyt Pohjoismaista ei ole ainuttakaan edustajaa hallituksessa, joten kyseessä oli sittenkin aika merkittävästä asiasta.

Jotain hallituksen koostumuksesta kertoo, että liiton puheenjohtajana jatkaa senegalilainen Lamine Diack, 78. Toki lukija pystyy heti heittämään ilmoille vähintään viisi senegalilaista yleisurheilun huippua – siis itse kisoissa! Kuka nyt vielä sanoo, että Paavo Lipponen on liian vanha Suomen seuraavaksi presidentiksi? Eihän Paavo ole kautensa jälkeenkään vielä Diackin ikäinen.

Mutta 2015 valitaan uusi puheenjohtaja eikä kasikakkonen ole enää muodissa. Silloin nousee framille uusi puheenjohtaja. Seuraava pomo on joko Venäjän Sergei Bubka tai Iso-Britannian Sebastian Coe.

Suomella on MM-kisoissa mukana 12 kilpailijaa, kun seiväshyppääjä Minna Nikkanen tuli kotiin jo ennen kisoja vammautuneena. Toinen kävelijöistämme, Antti Kempas, lähti kisoihin jo valmiiksi vammaisena, sillä hänen kantapäänsä oli tulehtunut jo kotimaassa. Lisäksi Kempas valittelee kisapaikalla alkavaa flunssaansa. Näillä eväillä ei taida koko 50 kilometrin kävelyyn kannattaa edes lähteä, eikä olisi kannattanut mennä edes Mokpoon asti.

Tero Pitkämäen Mokpon harjoituksia on seurattu ihan urakalla ja Tero kertoo kuntonsa paranevan fysiikka- sekä voimatreenillä ja siellä valmentaja Hannu Kangas videoi, kun Tero ponnisti neljää loikkaa. Mitä hyötyä siitäkin videosta on, koska Pitkämäki valittiin keihäänheittäjäksi eikä kolmiloikkaan.

Kempas on siis flunssainen, joten kyllä kai vielä useampi suomalaisurheilija kilpailee Daegussa flunssaisena. Pysyisi nyt Jarkko Kinnunen edes terveenä, sillä ihan tosissani uskon, että Kinnunen on terveenä jopa mitalisuosikki. Ei olisi muuten ensimmäinen Kinnunen, joka mitaleja MM-kisoista ottaa.

Silti vaikka Jarmo Mäkelä sekä Antti Pihlakoski tekivät oman osuutensa näinkin vähäisestä urheilijajoukosta persuuksilleen, niin silti he ovat Daegussa. Ja kyllä keihäästä mitalia tyrkkää.

On se vaan kumma, ettei näitä maksullisia taivaskanavia kiinnosta lähettää suomalaisten huippujen tai joukkueen esityksiä. Onneksi apuun tuli kuitenkin YLE. Totta kai myös YLE on maksullinen Tv-kanava, mutta nyt se näytti tarpeellisuutensa. Joka väittää toista, ei ole maksanut tv-lupaansa!


YLE näytti torstaina HJK:n pelin Gelsenkirchenissä Schalke 04:ää vastaan. Taivaskanavia ei kiinnostanut, vaikka HJK kotonaan voitti jopa uskomattomasti 2-0. No, eilinen ilta on tainnut tuoda karun totuuden esiin, ja tiedätte oliko asiantuntijakommentaattorina Erkka V. Lehtola, HJK:n valmennuksen johtaja junioriorganisaatiossa. Ei muuten häävi höpöttäjä, koska kyyneleet tunkivat esiin. Eilen ne ovat ehkä tulleet muista syistä. Mutta painotan, Klubille nopea avausmaali ja peli jälleen aivan eri mittakaavassa. Mutta vierasmaalia Antti Muurisen ryhmältä on vaadittu.

Toinen YLEn tähtihetki on kello 01.00 sunnuntain puolella. Raskaansarjan nyrkkeilijä Robert Helenius iskee erittäin tärkeässä ottelussa Erfurtin Messehallessa valkovenäläistä ex-mestari Sharhei Ljahovtshia vastaan. YLE lähettää vain ja ainoastaan Robertin ottelun, joka voi päättyä nopeastikin. Nyrkkeilyn ystävänä olen hankkinut Viasat Sport-kanavan, mutta se kusettaa. Kun kanavalta tulee boxingia, niin Suomessa lukee ”ei lähetystä” ja taustalta kuuluu kuitenkin ääni!

Täyttääkö jopa petoksen tunnusmerkistön? Samasta ottelusta kaikenmaailman pelikanavat tarjoavat ottelua suorana, mutta taas pitäisi maksaa. Olen nimittäin Viasatini maksanut, mutta kuvaa en saa ja piste!

Pesäpallossa kokemuksella on kova merkitys. Tasan vuosi sitten Ulvilan Pesä-Veikkojen toiminnanjohtaja Mikko Virtanen kertoi seuran lähtevän uusille urille ja siihen kasvatetaan miesten pesisjoukkue, joka pelaa Supersarjassa vuonna 2013.

Ei mennyt ihan putkeen. UP-V oli erittäin liki pudota jopa Suomensarjaan. Onneksi naftaliinista tulivat mukaan liki kaikki kokeneet pelimiehet Petri Raittilaa lukuun ottamatta. Tuo tärkeä Ykkösen sarjapaikka säilyi alempien pudotuspelien kautta. Seuran kannalta olisi ollut täysi katastrofi, mikäli olisi vielä pudottu. Liki se silti liippasi, joten toivottavasti kaudesta myös jotain opittiin. Tavoite voi yhä olla Supersarja parin vuoden päästä, mutta systeemi ei näillä eväillä toiminut.

Jarmo Liuhala

26.8.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva