Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sukukokous…

Kuva: Sukukokous…

Tälläi ikkääntyis tullee meil monil ihmisil tarve klaarat semmostakki asjaa, ko sukkuus. Munki kohrallani o ainaski isä suvust tehty tutkimust ja kokkoonnuttukki jo muutama kerra yhteisee sukulaiste sukukokouksee. O se vaa kumma kuipaljo löytyykä semmosii sukulaisii, joist ei enne eres tiänny tua taivaallist. Ei ainaka meikäläine, joka ei nii kovi ol eres kiinnostunu muitte asjoist. Ketä ny sukkuu kuuluu ja mitä kaut kuki o?? Se kyl silti o aika jännä juttu, vaikkei muut tiätäskä…

No mää ny sit kumminki isäni kaut kuulu Euras 1700-luvul syntynee ruatusotilaa Erik Bergi sukkuu ja melkei sääkeristi viä ollaa viikinkei jälkeläisiiki, ko yhrest suvu nykyjäsenest teetety DNA-tutkimukse mukkaa soo mahrollist. Liäkö moine tiato sit hyvä vai huano, e yhtää ossaa sannoo, mut fiinilt kuullostaa kumminki, jos ny fiini perrää nii o, ninko jokuset…Tämä Erik tuli systeris kans Nakkilaa jo enne rippikouluikkää ja naiki sit aikanas nakkilalaise flika, jonka sillone keuhkotauti tappo ja yks vaa hee kolmest muksustakki jäi elloo. Erik otti sit kumminki koht pualii!p uure vaimo Haistilast ”Buondi”(Puanti sannoo porilaine) sotilastorppaa ja sai siit liitost sit polveutummaa jo viis haaraa. Ja siihe Matiakse haaraa määki muute sit kuulu.

Aika soovi oli vissii ollu niil suvu kokkoo haalijoil, jokka keimit oli taas oorneerannu parhaas mukkaa meil muil. Likikä kaikkii ei kuulemma tiato sukujuhlast ollu vaa tavottanu, mut se taitaaki ol sillai, et itteki vois ol vaik aktiivine. Sukukokoukse yhten antin oli jo aikasemmi reeraa saatu laajamittane sukukirja, jonka kokkooja ei kerriinny iha näkkee tyäs tulost, ko vakavasti kippeen sai kutsu ton yläkerttaa.

Sukujuhlas trahtamenttei ja muu prokrammi lisäks saatii kuul emeriittusprofessori Wiiki kansaomasesti klaaraamaa täyt asjaa siit, millai se DNA avul sukui tutkittais päästää ettiippäi. Miälekiintost oli kyl kuulustel seki, mitä museolehtori, tuttuniki muute, Carita selliitti viikinkeist ja niitte meininkeist sillo joskus kavva aikaa takasi. Ette ny vaa vääri sanos, olik se 1000-luvul?? ja ennenki jo?

Siin meenki pitkäs pöyräs fläysättii monellaist ja muisteltii yht ja toist. Jossai pöyris oli nii hauskaa, ko sukulaiset oli toises treffannu, et hyvät käytöstavakki meinas jokusilt unohtuu, ko plätistii ja melkei häirittii toisii esitystenki aikan. No se tahtoo ol nykysi tavallist, oli juhlakko juhlat ni ain o niit, jokka ei ossaa pittää suutas kii.

Jaa ni ettei unohru, ni muisteltii siäl tätä eresmennyt sukututkija Nissilää lähemminki. Flikkas kerto isästäs lämmöl ja sit pari sukkuu kuuluvaa kampraatii, jokka oli stää tyät likelt seurannu ja föliski ollu, sai sannoo sanottavas. Hiljaset kiitokset määki häl vaik tätä kaut lähettäsi, ko mont antosaa telefoonipraattaust käytii ja viä hiukka enne kualemaaski, jollo hän sano mul kirja suhtee pistänees jo tyälles pistee ja pitäväs ny lommaa.

Tähä pränttiini lopuks taira lainat ommaa ajatustani sukukirjaa värkkäämästäni jutust. Sukui voima, valta ja turvaki taitaa ol aikalai muuttunu, mut soo vissi et sukkuus et voi valkat ninko kampraatis. Ränttää siltinki ol sukus suhtee kelvolline kaikes ja tytyväine sekä kiitolline plassiis siin erellee jatkuvas sukupuus.

Ulla H. Leino

26.8.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva