Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ainoastaan Pihlavan demarien lippu säilyi työväentalon palossa

Pihlavan työväentalon tuhonnut viimeviikkoinen tulipalo Meri-Porissa oli tuhoisa myös Pihlavan sos.dem. työväenyhdistykselle, vaikkei yhdistys enää omistanut taloa. Palossa nimittäin tuhoutui pian 115 vuotta täyttävän yhdistyksen historiallinen arkisto. Onni onnettomuudessa oli se, että johtokunnan yhden jäsenen kotona ollut yhdistyksen lippu säilyi.

 

- Jotakin myönteistä sentään tuhoon liittyi. Edellisen käyttökerran jälkeen yhdistyksemme punalippu oli jäänyt yhden johtokunnan jäsenen kotiin, missä se oli nyt turvassa, sanoo työväenyhdistyksen puheenjohtaja Ari Westerlund.

Muuten yhdistyksen arkisto ja työväentalon tiloissa säilytetty kalusto tuhoutuivat kokonaan. Kalustoon kuului mm. pöytiä ja tuoleja, astioita sekä elokuvakone ja kopiolaite.

Westerlundin mukaan arkistossa oli yhdistyksen historiaan liittyvää aineistoa runsaasti, mm. pöytäkirjoja ja valokuvia vuosien varrelta.

- Olemme yrittäneet saada edes osan arkistostamme Työväenarkistoon Helsinkiin, mutta siellä on oltu haluttomia ottamaan aineistoamme vastaan. Nyt se on myöhäistä, Westerlund kertoo.

Pihlavan työväentalo tuhoutui viime viikon torstaina tulipalossa täydellisesti, ja poliisi on epäillyt paloa tahallaan sytytetyksi.
Talo valmistui vuonna 1936, ja se toimi sosialidemokraattisen työväenliikkeen ja mm. Pihlavan Työväen Urheilijoiden keskuspaikkana vuosikymmenet. Talo toimi myös elokuvateatteri Tenholana.

Työväenyhdistys myi omistamansa talon kymmenisen vuotta yksityiselle omistajalle, mutta yhdistyksellä on ollut oikeus käyttää talon tiloja kokoontumisiinsa. Mm. johtokunnan kokoukset ja pienimuotoiset tilaisuudet on pidetty edelleen työväentalolla.
Westerlundin mukaan yhdistyksellä ei ole tiedossa vielä uusia kokoontumistiloja.

- Viikonvaihteessa voimme pitää johtokunnan kokouksen PTU:n toimistossa. Silloin teemme tarkempaa inventaariota siitä, mitä kaikkea tulipalossa tuhoutui. Pohdimme myös sitä, missä voimme toimia jatkossa.

Jukka Vilponiemi

5.8.2011 08:10

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva