Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Esko Ahon mielestä kasvua ei synny julkisilla palveluilla

Kuva: Esko Ahon mielestä kasvua ei synny julkisilla palveluilla

Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja ja entinen pääministeri Esko Aho (kesk) haluaa lisätä yksilöiden omaa vastuuta elämästä, toimeentulosta ja esimerkiksi terveydestä sen sijaan että kaikki lasketaan yhteiskunnan tuottamien julkisten palvelujen varaan.

Aho sanoi STTK:n järjestämässä Suomi Areena -keskustelussa, että yksilön vastuuta tarvitaan julkisten palvelujen rinnalla.

Aho ei tuntunut olevan muutenkaan kovin lämmin julkisten palvelujen puolestapuhuja.

- Ei ole olennaista, ovatko palvelut julkisesti vai yksityisesti toteutettuja. Pääasia on, että palvelut ovat hyviä, hän sanoi.

Ahon keskustelukumppanina oli helsinkiläinen demaripoliitikko, toimitusjohtaja Osku Pajamäki, joka taas puhui julkisten palvelujen puolesta.

- Esimerkiksi terveydenhuollossa on vaikea löytää yksityistä palvelua, joka olisi parempaa kuin vastaava julkinen palvelu, Pajamäki sanoi.

Keskustelun pääaiheena oli löytää keinoja kansantalouden kasvuun, mutta kummallakaan keskustelijalla ei ollut erityistä viisastenkiveä nopean kasvun turvaamiseksi. Molempien mielestä työn ja tuottavuuden kasvu ovat ainoita keinoja pysyvän kasvun saavuttamiseksi. Pajamäen mukaan tämä edellyttää myös työehtojen saamista kasvua tukeviksi.

Itse mobiiliteknologiaa edustavan Ahon mielestä Suomessa ei ole osattu valjastaa nykyteknologiaa sellaiseen todelliseen hyötykäyttöön, joka osaltaan tukisi kasvua.

- Teknologiaa osataan kyllä valjastaa viihteeseen, mutta esimerkiksi koulutuksessa tai terveydenhuollossa hyötykäytön kehittäminen on meillä vähäistä. Hävettää, Aho sanoi.

Jukka Vilponiemi

13.7.2011 12:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva