Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Melkost rymsteeraust…

Kuva: Melkost rymsteeraust…

Jaa et mitä muka?? No eik siin jo ollu melkone jopi saar ne maatalousnäyttely kaikki flemmakkaat masinat tiähes enneko jo koht alkuu trumffaavat jazsit pakkaa pääl. Onkai niilläki omat rymsteeraukses siin alkuu, et kaikki o sit tip top reeras väje tul tän meil Porrii nii likelt ko kaukaaki ja tervetulloo toivotettaa miälelläs noil ulkomaalaisillekki vai mitä??

Mu piti kyl ny funteerat täs hiukka niit viikolopu meininkei siäl arenal näyttelys. Hikist tais ol ensimmäisin päivin, mut me oltiinki sit vast pyhän, silloko oli jo taivas pilves ja kaikki muukki siäl!p muksuines. Tuntu et me siin kahja joukos oltii ainoot vanhat ihmiset, muttei silti, hyvä vaa, et tulevaisuus o taattu, ko muksui oli silmäkantamattomii ja väkkee ninko pippoo.. Munamiäst ne vissii oli tullu kattoo ja tuli se munamiäs traktorilava pahnapesäs paikal ja otti taattu yleisös. Mikä se taika siin onka? Vois kyssyy, et kui se o nii kiva?? Muksuil olis kyl vastaus koht reeras… No täs mul tuli ny miälee munist se lottopoja taik jokeri se onki, vitsi… Mummu kassi oli viäresäs linjuri penkil ja joku miäs kysy et voik sihe istuu? Sihe mummu et varokaa vaa munnii ja äijä pelläästyi, et onk siäl kassis munnii joho mummu et ei, ko kaktus.

Museo-osastol siin koht alkuu pysättii kattoo, ko Turkka näytti vanha-aikast verko solmeemist ja tei määki siin pari solmuu samal ko kuulusteltii museokuulumissii, vastattii kilpailuu ja jäätii ihmettellee, et joku oli varraastanu hee painekattilastas se onkapunnukse. Voi että!! Tarpeesees sit taisi ottaa seki, tiär hänt..

Kaikemailma masinoit siäl oli, muttei semmost lykättävvää käsikäyttöst ruaholeikkurii, jota mää olsi miälelläs pruvvannu, ko jossai aviisis luji jonku se kehuva maast taivaasee, eikä tartte kuulemma mukko trampat peräs, ei eres jaallaat tahreennu, ko se heittää silput ettiippäi. No eipä löyretty stää ja sikkaa säkis e ost. Tämä ajjaa ilmiö taitaa ol se klapimasina, ko niit oli pilvi pimmei. Ja ne kaikki suuret, fiinit, korkeet ja levveet konneet, mitä liä istutuksii tarvittavvii?? Puimuri ja porilaise puimuri ny kumminki tunne ja hyvinki tunne, ko niit se mee eresmenny tuffaki oli koppuloimas. Ja muute, oikee iso pomo enttine ny kylläki musikkimiäski kaike muu lisäks oli siäl puimuriosastol soittelemas oikee tosi vanhal kunnostuttamallas kurtul, soitteli ihmiste iloks ja jutteliki siin sivus meenki kans.

Nälkä ei messukahjaa päässy yllättää, ko tämätäst trahteerattii juustoi ja makkaroit, hunajaa ja sinappii eikä jukurttiikaa annettu tipottai, ko oli oikee kunno kipalline ja jonnoo piisas. Kyl hörpättii erillaisii maitoiki ja piimää oli valla kahre resi tokkosis. Jossaipäi saatii kunno rukist leipääki ja porilaine kakkofirmaki maistatti arinal kypsennettyy kakkoos, jota muute ei voit mikkää… Jolsei näist saanu tarpeekses, ni kyl siält oikee sapuskaaki sai ostaa ja kaffetel, ninko pitkämatkaset vissii tekiki.

No mitä me sit siält kaike monipualise trahteeraukse ja krääsänki keskelt ostettii?? No virolaist savumakkaraa ja melkei helppoheikilt kympil rostfrii vatkaime, jol tost vaa muka saa munat vahroks taik vaik jne.. Nimipäivälahjaks se annettii flikal et saa ainaki muksut freistat vahrottaa..

Elukat oli ja miälekiintosii katteltavvii ja varsinki ne siat porsaines näytti ollee muksuinki miälee. Joku siin sikakarsina kuppees ruikutti pahhaa olloos, mut äiti rämäytti sil, et tän et sit ainaka oksen. Taisi se haju iljettää taik sit metrikaupal syäty laku, jota monet muksut siäl fölisäs tranus.

Ei tainnu mönkää men nämäkä keimit ja sammaa soppii toivoo suve muillekki tilfälleil et sillai…

8.7.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva