Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kalukirjotus…

Kuva: Kalukirjotus…

Iha oikee lujitte.. Jaa. a.. ettei kaikki ennää muka tiär, mitä moisel sanal meinataa. No just stää ny klaaraa täs. Ennevanhaa pirettii kalukirjotus ja nyte puhutaa valla perukirjotuksest. Viktisest hommast sejjälkee, ko joku o kuallu ja asjat hoiretaa ammattilaise toimest lopullisesti reeraa. Sai ol fölis tämmöses tilfällis ja vaik ollaaki mittumaari kynnyksel ni selveerattaa ny tämäki homma ja sit vast meijutettaa.

Minu oli uskottu pärjäävä ns. ereskäypän kalukirjotukses hiukka ninko semmosen sivutriikkin köökis. Kaikki alko siit, ko mää etukättee lupasi siäl huushollis ina ottaa pölyimurii framil ja vaik tehr nykyaikase keskilaattee steeraukse. Tälläsi imuri reeraa ja painoi knapist. No ei siin mittää, mukko se tunkkane haju, joka imurist tuli meinas valla pökerryttää mu. Imuripussii ei vissiinkä ollu vahetettu koskaa ja soli ninko tiiliskivi. Fyi olkoo viälki.. ja maksulline steeraaja oli käyny vuasii, hm.

Sit itte asjaa. Perikuntalaiset oli preivil käsketty tullee ja suuri osa heist oliki paikal. Kaikki tunsi toises ja flättäski ittekuki ahteris passelil pallil, jokka mää oli etukättee sin reeraa tällänny ninko kinkereit varte enne vanhaa. Sovittii et asjat esti ja sit kaffetellaa vast. Tuamari tuli yhres uskotu miähe kans ajallas ja löysivät plassis heki. Sit aljettii hyvinki virallisesti protokolla mukkaa ja kaikki meni alkuu ninko pitiki, mut annas ol, eiks vaa siittäki porukast löytyny pränkkääjii, joitte tartti hairat kännykkäs ja telefuneerat omil lakimiähilles enneko uskalsi eres ommaa nimmees asjallise tuamari planketteihi tällät. Semmost se ain pakkaa ollee, et kukas se kati hännä nostaa jolsei katti itte. Vai sanottasko et ain roiskuu, ko rapataa…

Mää istui köökis ja oli ninko olsi ollu kärväsen katos kuulol ja nauruki pakkas vähä vällii, mut onneks sai sentää siäl pirettyy itteni peruslukemil. Semmost se o, vaik kui joku tekkee parhaas asjai luistamiseks, ni ain o niit, jokka luulee tiätäväs viä paremmi. Tätä asjaihoitajaa mu kävi melkei sääli, ko tiäsi kui paljo soli nähny vaivaa ja karannu virastost toisee pää märkän erillaiste tiatoi haalimiseks ja plankettei ajatasal tälläämiseks ja kaikki oli just eikä melkei. Katteli vaivihkaa färi vahettumist se naamal, ko viime vuassara alvu tiatoiki perättii. Pätemise tarpeeks mää semmose noteerasi ja vissii moni muuki. Se o kyl sillai et ne, jokka ei vuaskymmenii juurka ol korviis kropauttanu o kyl nevvomas ja käsi ojos koht ottamas…

No kaikki meni ninko sit meni ja kaffeellakki viä jokuset vaivihkaa siunaili liki äänees äskö kuulemaas. Funteerasi siin sivul, et o se tuamari osa kans melkone ol kuulustelemas ja näkemäs kullai ahneus iskee ja toive saar viä enemmä ja enemmä, ninko tyhjäst nyhjäst… Hyväs henkes siin sit lopuks keskenäs setvivät asjoitas ja hörppivät suvist Louhisaare juamaaki. Pitkäst aikaa muisti et vittamustikalehrist ny just ränttää stää präkät janojuamaks.

Mitä tuli opittuu täst kalukirjotuksest ittees varte? No se, et ajois o hyvä tällät tarkkaa paperil millai jäämistö kamutettaa… Oppii ikä kaikki ja se siit kokemuksest.

Ja loppuu täs ny viä mittumaaritoivotukset kaikil lukijoil ja onnittelut Kristal et saatii sittenki oma ministeri Satakuntaa. ( Muute jo vuasii takas sano Koivist Timo joskus et, se flikka mennee viä pitkäl)

Huilataa ny sit pyhin ja annetaa asjai ol…

Ulla Leino

23.6.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva