Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kampraatei keske…

Kuva: Kampraatei keske…

Suvvee siirtyis ollaa taas monemmoiste juhlai äärel, ninko fiinisti pruukataa sannoo. Lähetysjuhlii fiirattii tosi heltees ja Pori näytti parastas suurel väjel. Taisi joku jo hiljaa huakast Taivaa Isäl et hiukka vähempiki lämpö piisais, ettei ny kaikkii saman viikovaihteen. Se huakaus kuultii ja ny sit o jo saatu vettää henkee helteelt ja sarettakki saatu tarpeeks.

Jaa ni, tämä pränti meinaa värkätäkki iha yksityisest vuaspäiväi fiirauksest tual Pröttikarvial. Nätti preivi tuli hyvis ajjoi ja mee käskettii tul juhlii yhres sankaril viktiste ihmiste kans, sin häne rakkaasee syntymäpitäjääs. Luki siin jollailai sillaiki, et ihmisel o hyväks välil stopattaa trykiks funteeraa elämää ja asjoit yhres niitte kampraattei kans, jokka elämä varrel o osottautunu merkittäviks. Just.. ja kuuluu tähä populaa o suuri kunnia.

Vanhaa kunnioittava tila otti viaraat vastaa yhres isäntäpari kans ja jo tervetullootoivotukse yhteyres isäntä klaaras, et me kaikki vaimos kampraatit ollaa yhreverosii ja ilma titteleilt kukkaa siäl. Nii oltiiki ja ninko oltas oltu hyvvääki pruhjuu ja tuttui keskenäs ennestäs, vaik oltiinki tultu ympäri Suamee ja Ruattii myäre. Emännä trahteeraamai tyrnimaljai ja oorteleitte jälkee syätii pitkäi pöytäi ympäril ja taljoil istui. Kyntylät valasi ja takkatuli homotti ja loimotti tunnelmaa enttistäkki kuumempaa hyttysil kyllästettyy ehtoosee. Pelimannit soitti koko ajjaa herkkää nättii musikkii.!p Pröttikarvialaine kalapöytä lisukkeines oli herkulline eikä lämmi, murree possu siänisooseines ja kukkakaalikratiineines jääny pekkaa pahemmaks. Kaikki tykkäs ja santsaamisest ei meinannu tul loppuu lainka.

Sejjälkee lampsuteltii mäkkee yllöös jokuse askalee tila tanssisuulii, jonka senki trappui juures oli tonkat täyn meijui. Poolii oli trahteerattun ämpärikaupal ja lissää plantattii. Päiväsankari, nii syrämmelline, aurinkone ja ihana naine valotti ommaa elämäs kaart ja esitteli koko poruka toisilles eikä siin juur sanois knaftattu, se paremmi ko isännä flatrates kehui meil vaimostas. Vaimost, jol o oikee hyvät käret kantaa toine toistas sukkelampii veskoi ja tarpeest ain ostaa uus, ko hiukanki… Hyvät jallaakki vaimol ja potfooreit kymmenittäi ja vissiinki jokä lähtöö, mut niikki o silti mialust!p viä ostaa lissää. Ittelläs sano vähemmänki piisaava, hyvät ja huanot vai millai se oli? Tila emäntäki kerto tila synnyst ja pytinkeistäs meil, minkä huseeraamiseltas kerkes ja kaikest huamas et vanhaa värtteerattii siin huushollis…

Sit patsasteltii taas allaas kaffeel ja monil trahtamenteil. Hyvvää, nii hyvvää.. Juttuu piisas ja mailmaa parannettii. Isäntäväki teki parhaas et ehti kaikkei mee kans praakkailee tämä täst. Orkesteripoikai sormet jo syhy, mut monet hauskat liirumit otti aikas ja saatii nauraa krakottaa niät jolsei kruvvit pitäny, ni taisi jollaki pöksyt kostuu. Ny e kyl puhu ittestäni, konne plaskannu eres tuhnul siin jalkoi nostelles päästäkses penkil istuu. Iha oikeesti, notkee saa ol siin hommas.

Tanssahreltii ja vilvoteltii sakil ja ehtoo vahettuis yäks trahteerattii pihapöyräl viä juustoi ja palvattuu peuraa vai olik se sittenki kaurist, mut valla mainioo kumminki ja mettästäjäki oli yks viaraist vaimoines. Makkaraaki joku siäl kärytti. Suviyäs me sit föörättii hissukses kottii tän rannal ja pelläättii hirvii..

Priama, ainutkertane, täyn riamuu, yllätyksii, illoo, syrämmetäyrelt stää jottai, mitä ei oikee ossaa eres kertoi jakkaa, pakahruttava hyvvää miält. Kiitos kampraatit.

Ja sit jo mitturaaris ollaa ens viiko lopul, et sillai se suvi kulluu.

Ulla Leino

17.6.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva