Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hupsista…

Kuva: Hupsista…

Voi viätävä ko käy kamala viuka ja melkei o viluki, ei kylläkä mul, mut tasa kaikil niil, joitte kans ole viime viikkon praakkaillu. Ihmiset o tollannukki ittes toppajakkuisii ja silti palellu. Tälläi ina ylimääräst rasvakerrost ommaavan ei juurka vilut. Hupsista ja äkspree kuulemma ollaa jo taas hellelukemis pualest viikost, et sillai se keli pittää pirteen ittekunki meist. Toivoo ny vaa passaa et nua koulus päättävät sais keissus juhlii hyväs sääs ja saatas juar valmistujaiskaffeet trekoolis. Se jää sit nähtäväks…

Kyl erellisen pyhän, ko määki oli korei punomas tual Harjupääs tasaset viiskyt vuat täyttänees kauppatrekolis oli nii fiini päivä. Aurinko plosotti aamust astikka eikä eres juurka ploosannu taik ei ainaka semmose miälest, joka tääl rannal o tottunu jatkuvaa riapottelluu. Kyl oli kahja lähteny liipanteesee ja poikennu ostaa nunnui nii rehevis, pläihkeis amppeleis ko loorai täyrelt. Koko päivä flikat karas kasvihuaneit pääst päähä ja pohrittii porukal, mihi mikäki myrkrooni paremmi passais. Hanuristi veteli pelistäs passeleit kipaleit ain välil ja väki nautti silminähre. Määki luji hiuka näytet mee joskus suvel tulevast uurest varrotust murrejuttukirjast ja hiukka muikki juttui ain sillo, ko sakkii pakkas enemmä kerral. Kaikki ei kerriinny eres stää trykkii huilaa ja maistelee siin samal talo trahteeraamaa välipallaa, ko kiiru poltti jo ettiippäi. Ei silti, kyl oli pitkältäkki lähretty nauttii trekolipäiväst ja punomisestakki oltii ilosii ja yllättyneikki. Jokuset tykkäs iha ostaakki kori nunnuihis ja ykski mul oli viä päättelemät, ko siit jo tehtii afäärii. Talo vahtikoira Nemo oli valla flaatinas tämä täst, ko nii oli klappaajaa ja kaikkii teki miäli eres ina nuuskast. Silloko trafiikki tiäl oli parhaimmillas sai koiraki kyytii sisäl vettää lonkkaa siit sehlaamast tiä tukkon, kuulemma. Taisi kyl isäntäväkiki ol tytyväisii onnistunneesee pyhhää, mut vissii samal kyl ehtoosti melkose naattei.


Tua kylmä keli o tainnu kyl verottaa viä ihmisii hankkimast ainaka pakkasel arkoi istutettavvii ettei sit tartte peitel, jos pakkane kumminki yllättää, ninko ussei o käyny enne stää virallist kesäkuu kymmenet päivää. Jaa ni, mu piti kertoo, ko yks nuari frovva tuli kyssyy mult, et voisko viä reerat pajuse lintulaura, jonka orava peijakas oli rouskuttanu rikki?? Ei se ennää antanu kannatustas, vaa samatiä olis tehny uure, mut se kelpas viä valla hyvi nunnupenkkii pystiks, ehhee nätti syrjä vaa ettee näkyvil.

No tää alkusuvi o hupsista vaa yllättäny mee linnuillas. Satakiäli hoilottaa yäkauret ja mustarastas o valla uusil fiineil aaltopituuksil. Suuri pöllöki vistailee täs mee nurkis olevis puis, tervapääskyt tuli viime viikol ja tavallisekki jo tos anto lentonäytökses. Varis ei jää muit huanommaks ja vei samal kerttaa nokassas kaks piänt ahvent ja särje. Se ei viissii ol kuullu, et paska ahnee kouraa… Ja sit yhten aamun mää heräsi, ninko kännykä herätyskello olis ruvennu klimittää, kuulusteli ja kuulusteli enkä toreks uskonu et miäs olis tällänny se soittaa neljält aamul.. Ei ollukka, vaa tos vinti!p klasi eres kulkeval kaapelil istuu kökötti lintu, jota ei tunnistettu, mut miäs kuuli se sit kyl viä seuraavanakki päivän. Hannes kyl taitas tiätää mikä tommone herätyskellolintu mahtaa ol??

Huamen o pyhä, helatorstai neljäkyment päivää jo pääsiäisest ja rauhottumise aika. Sit taas perjantain faartti pääl ja mailma ympäristöpäivää fiiraa. Määki ole siäl muute murtee merkeis loppui Pootoora-kirjai kans. Jaa et millai murtees muka säästetää?? No, me porilaiset knaftataa puukstaaveis, vai eks ol huamannu? Tulkaa praakkailee Raatihuanee puistoo ni nährää…

Ulla Leino

1.6.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva