Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yyterin uikutkin tyytyväisiä beachfutiksen siirtoon

Kuva: Yyterin uikutkin tyytyväisiä beachfutiksen siirtoon

Yyterissä asuva mustakurkku-uikkupari todistaa osaltaan oikeaksi beachfutiksen puoltajien toteamuksen, että käytetty ranta ei ruohotu.

Runsaat kaksikymmentä vuotta sitten kaivetuista kahdesta uimakuopasta on toinen jäänyt vähälle käytölle ja puolet sen rannoista kasvaa jo metrien korkuista rämeikköä. Siellä jossain on pesä, jossa kuoriutuu vuosittain uusia uikkuja.

-Mustakurkku-uikut ovat jo vuosia pesineet lammen pohjoispään kaislikon reunassa kyhäämällään lautalla, kertoo lintuja seurannut naapuri Arto Viertola.

Uikkujen ystävät ovat pelänneet varsinkin beachfutistien lähestyvän ja kuivattavan lammen, kuten on käynyt viereiselle lasten uimakuopalle. Lähellä vesiliukumäkeä ollut lasten ”allas” on nyt tasainen ja kuiva, kuin pelikentäksi luotu ainakin.

Ihmiset ovat jättäneet linnut pesimisaikana rauhaan. Keskiviikkoaamuna kauempaa seurasi pari henkilöä, mutta lammessa uinut uikku oli työllistetty tietyissä aikeissa rannassa tepastelevan variksen toimesta. Uikku joutui välillä nousemaan maallekin uhkailemaan isompaansa.

Arto Viertola on ollut myös Meri-Porin sos.dem. yhdistyksen puheenjohtajana tiiviisti Yyterin kehityksessä mukana, mutta viimevuotisen tapainen ”suttupyttyhomma” ei vieressä asuvan sympatioita saa. Beachfutiksen siirto Yyteristä sopii muillekin naapureille kuin uikuille.

- Pelko on ollut, että kuopallekin olisi tapahtunut jotain ja uikkujen pesintää olisi häiritty, mutta nyt ainakin on hetkellisesti rauha maassa ja lammessa, Viertola sanoo.

Markku Lehtisalo

20.5.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva