Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hiirekorvist avvenneen…

Kuva: Hiirekorvist avvenneen…

Sillai voiraa jo sannoo ny keskel viikkoo, mitä sit lainka tuannempan, ko jo sentää sarettakki luvattii. Luanno herräämine ninko syväst unest tälläi kevvääl, melkei jo suve kynnyksel o ain yht suuri ihme. Sit sattee jälkee, ko saaraa viä mukkaa se huumaava haju uurest ruahost ja lehtee puhjenneist koivuist, jos enempää pyytää o valla ninko naali aineel. Sinivuakot, valkovuakot ja muukki luannos ittelläs aikasi herräävät tällää mone funteeraa, ekko saatas ny vaa pyssyy Suame luanto tämmösen jatkoski. O seki ja sentää melkone aarre meil nää neljä vuareaikaa.

No mennääs ettiippäi siit, ko meinasi täs jäär liiaks haaveilee. Meil o ollu melkone soovi menos tääl koton. Jo aikasi kevvääl sovittii urakast tällät pytinkii uus katto. Oli puhe sillai sit,ekko maa hiukka kuivuu ja kantaa. Maanantain kävi mittamiäs ja tiistaiaamusti oli kaks reipast nuart miäst kuarmines ja vehkeines ovel. Miäs luuli niitte vaa tarvittemas tilpehöörit tuava reeraa vartoo tyä alkamist, muttei se sillai mennykkä. Tyämiähet sano alkavas koht hommii, estiks purkaa vanhaa pläkkäri aikanas ittelles koppuloimaa pellikattoo ja siin vast jooni niil oliki…

Karajalkaa me paineltii vinttii hiukka eres toonaamme siäl peittelee. Emmää siin kiiruus mukko aviiseil freistasi saar piiloo mitä ny kerkesi siin häräs. Sikko ensmäine pelli siält toiselt lappeelt oli purotettu maaha, oli vissii jokakikine aviisi jo lentäny laatteel, et se siit suajast. Arvakkaas oliko siäl melkone siivo sejjälkee, ko ne kaikki pellit oli revitty irti ja siin samal se viiskytluvul vanhoist petonilauroist värkäty avolaurotukse kuivunu, ny varissu sementtipöly ja maalirippeet katost oli kaikki siäl avovintis.

Mitä ihmise tarttee kans viär vinttiis kaikemailma turhapäiväst tokomänttii?? Iha oma vikas ettei koht kiärrät stää kaikkee vinttii kerrääntyvää. Ny tuli kyl sit äkkilähto kaikel turhal vaik kui joskus tarttis, ninko me vanhat ussei meinataa. Toine puali vintist saatii kyl sit hyvi seuraavaks päiväks oorninkii, taik ei siäl toisellakka pualel sekast ollu, mut turha paljo turhaa.. Toiset vartoo viikkotolkul tyämiähiis ja me saatii ninko ny melkei yllättäi etuajjaas ilmottamat.

Hyvä tyä teki kaks nuart miäst, jokka kiipeili jyrkäl, korkeel katol knafti viiko ja uus katto näyttää ny oikee passelilt, ninko olis siin ain ollu. Kylkai aurinko stää punast färrii ina verottaa ajallas, saa nähr sit.

Viäl niist tyämiähist, melkost joonii aamust ehtoosee, mitäny syämäs kävivät ja kaffeet hörppäsivät. Estiks se vanha kato purku ja rännit nätisti pois. Sit sin avolaurotukse pääl poikkilaurat, aluskate, ripat ja kattopellei asennus yksitelle se yllöös trannuumise jälkee. Uuret räystäslaurat paikalles ja niitte maalaus. Pellei kiinnittämine, uuret tikkaat katol, piipu pellitys ja joku tötteröki viä plassilles. Ennää ei mukko rännit takas ja viimine silaus. Jälkeski ne ruakkos ja vei rääneet tiähes. Jaa et mimmoset tellinkit?? Ei mimmosiikaa, pitkii tikkait ne pojat siirteli ja jossai kohri näytti ollee köyrel kii korsteenis ettei tulis vaa mistaakii ja purotust. Varottelinki niit ja toine vastas ettei paran purot, ko se sattuu… Et semmost vähtii meil, jo kattelemine oli antosaa vaikkaki pelottavvaa..

Kyl ammattimiäs ain tyäs ossaa ja o värtteeraamise väärtti, sanovvaa ja kiitä…

Ulla Leino

13.5.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva