Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsomosta: Huonot kisat, joissa ei selostajia haukuta

Kuva: Katsomosta: Huonot kisat, joissa ei selostajia haukuta

Ne ovat huonot kisat, joissa ei selostajia haukuta, totesi legendaarinen radioselostaja, sinivalkoinen täysien kiikarien Pekka Tiilikainen aikoinaan. Tällä arvosteluasteikolla mitaten meneillään ovat sitten kaikkien aikojen parhaat jääkiekon MM-kisat.

Toki tässä vaiheessa pitää irrottaa Antero Mertaranta omaan luokkaansa, koska Antsa on ollut tuttu ja turvallinen – eli taattua mertarantaa rakkaampaa.
Kommentaattorit ovat selostajien ja kisastudion vetäjien apuvalmentajia. Nyt on tosin käynyt päinvastoin, sillä Mika Nieminen toistaa sen, mitä Mertaranta selosti ja Niki Juusela kertoo sen mitä osaa – eli paahtaa esiin pariinkin kertaan, mitä peli on erätauolla sekä pelin loppuessa. Valistunut katsoja kun ei sitä ehkä tiedä tai kuullut Mertsin (sama Mertaranta) selostuksesta!
Kommentaattorin osa on vaikea, mutta sen ydin perustuu jääkiekon tuntemukseen, ei siihen, että kerrotaan itsestään selvyyksiä. Kai Suikkanen on toki asian ytimessä ja kun sai kaverikseen Jukka Koivun sekä studioisäntänä oli Tapio Suominen, niin jopa tappio-ottelusta Tshekkiä vastaan ilmeni joku tolkku.
YLE on lähettänyt kisoihin sellaisen joukkion, että puhdasta tulee. Takavuosilta Pelaajakorteistaan tuttu Inka Henelius ei nytkään petä. Inka kysyy ihan pokkana – edelleen – että miltä nyt tuntuu. Tosin uskoisin suomalaisten tulevan toimeen ilman tietoa siitä, mitä Magnus Pääjärvi-Svensson ajatteli siitä kun Norja voitti voittomaalilaukauskisassa Ruotsin.

Suomen tappio Tshekille keskiviikkona saattoi olla jopa ratkaiseva niitti MM-tittelin tiellä. Kaikki ratkaistaan mitalien osalta seitsemännessä kisapelissä, mutta tärkeintä on ensin päästä tuohon puolivälieräotteluun!
Suomella on koossa Tanska-pelin kolme (3) pistettä, mutta tänään tärkeä peli Saksaa vastaan, huomenna vielä tärkeämpi peli isäntämaa Slovakiaa vastaan ja ensi maanantaina sitten varsinainen kohtalonottelu Venäjää vastaan.
Jatkolohkossa olisi päästävä neljän parhaan joukkoon. Välisarjan lähtöpisteet ovat: Tshekki 6, Saksa 6, Venäjä 3, Suomi 3, Slovakia ja Tanska 0 pistettä. Yksi kolmen pisteen voitto kolmesta pelistä riitä neljän sakkiin. Sekä Saksa että Slovakia on voitettava, Venäjää ei taas pystytä voittamaan, joten nyt ollaan tiukassa paikassa, niin kutsutusti veitsi kurkulla.
Olen muuten vankasti sitä mieltä, että Tshekki-ottelun päätuomaripari oli puusilmiä. Sama rike – jäähy Suomelle, mutta tshekeille ei!
Vielä en tosin ole oivaltanut, mitkä ovat Jyrki Välivaaran ja Pasi Puistolan avut MM-kisoihin. Ehkä Jesse Joensuun leimattu pelipassi on avain mitalipeleihin? Mutta tosiasia on, että Jukka Jalonen vetää nyt kolmansia MM-kisojaan, joten se olisi näytön paikka. Pasi Nurmisen ja Petri Matikaisen paikkoja apuvalmentajina kyseenalaistan vahvasti ja tähän piste.

Jalkapallo on parhaimmillaan taidetta. No, eipäs naureta, kyllä se aina Runoraadin voittaa ja ihaillaan Picassoakin.
Lionel Messin soolomaali Santiago Bernabeulla oli taidetta. Mieleen tuli Maradonan soolo aikoinaan Englantia vastaan – toki muistissa on myös Diegon käsimaali, joka pilasi tunnelmaa yhtä lailla kuin FC Barcelonan Anreas Iniestan, Daniel Alvesin, Pedron ja Sergio Busquetsin filmaamiset! Miksi filmata kun osaa pelata? Moiset show’t pitää jälkikäteen pistää kuvanauhan perusteella viiden ottelun pelikieltoon. Seikka on saletti.
Manchester United on FC Barcelonan finaalivastustaja. Schalke 04 kaatui Old Traffordilla jopa reserveillä. Kyllä on ManUlla kova reservi, sillä ensimmäisestä osaottelusta mukana olivat vain Edwin van der Saar ja Antonio Valencia. Sir Alex Ferguson hämäsi täysin katsomossa olleen Josep Guardiolan (Barcelona). Eipä saanut Pep paljon tietoa muistikirjaansa. Toki myrskyvaroitus tuli – eli ei kannata Wembleyllä leikkiä teatteri Jurkkaa.
Ferguson säästi pelaajia – siis Mestarien liigan välierässä – sunnuntaiseen Valioliigan kotiotteluun Chelseaa vastaan. Sen voittamalla ManU on Englannin mestari.
Ihan tarkkailijoille tulee kysymys! Kuinkahan monta Jenkki-pakettia (tai nikotiinipurkkaa) Sir Alex on managerin uransa aikana mäyssännyt?

Porin Ässät siirtyi Mika Toivolan aikaan. Toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kertoi, että hän on lopettanut pelaajaneuvottelut ja nyt niistä vastaa Toivola. Mikan toimenkuva on laaja, josta tuotakoon esiin yksi: vastaa sisäisestä ja ulkoisesta pelaajatarkkailusta, sekä päättää ja tekee pelaajasopimukset.
Nyt siis odotellaan tuloksia ja ainakin jonkinlainen marssijärjestys on tiedossa. Urheilujohtaja on valmentajien esimies. Hänen yläpuolellaan on toimitusjohtaja ja ylin johto on HC Ässät Pori Oy:n hallitus, jonka pomo on Mikko Laine. Näkyillään!
Sunnuntaina on Äitienpäivä. Silloin liputetaan. Te jotka voitte henkilökohtaisesti muistaa, tehkää se. Toki muistakaa muinakin päivinä.
26. Hunajahölkkä on sunnuntaina Harjavallassa. Siellä Juhani Ramberg jakaa naisille ruusuja. Käykää poimimassa kukkaset.

Jarmo Liuhala

6.5.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva