Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pimmees kaffeel…

Kuva: Pimmees kaffeel…

Jaa et mitä tua ny sit meinaa?? No Poris reerattii jo viime viikol!p ennakkotilfälli valtakunnallisil lähetysjuhlil semmone ”Pimé Café” poriks vaik pimmee kuppila. Se oorneeraajin oli väkkee seurakunnast, näkövammasist ja lainastost Poris ja vapaehtostyän stääki tairettii tehr. Ainutlaatune kokemus, tarttee kyl sannoo. Enemmä olis vaa reklaamii tarvinnu ol, et usseemmat ihmiset sin olis tiäs löytäny ja saanu kokkee semmost, jost o vallanki vaikeet toisel selliittää.

Meki miähe kans oli jo etukättee sovittu, et sin mennää, ko aviisist lujettii siit. Passas muutenki meil hyvi, ko oltii oltu stää enne juur uurna laskus ja oli tarvis hiljentymisseenki iha oma ittes kans. No siin lainasto tampuuris Poris mee otettii jo vastaa ystävällisesti ja viisattii trappuit allaas sin kokoustillaa kohti. Taas siäl sit ovel vartos oppaat meit pimmeel kaffeel tulijoit. Siin klaarattii et opas hualehtii kyl sit, ettei siäl pimmees kukkaa plaskaa ittees. Kumpiki sai oma oppaas ja sit vaa käsikynkkää kii ja mentii pimmeesee. Koht sin ns. kuppilaa tulles oli jo täysi pimeys ja ensimmäitteeks tilattii ja maksettii kaffeet. Mul oli jo käres kymppi reeras ja lupasi piffat siin samal miähenki kaffeet. Mittää ei nähny, mut ilone miähe ääni, jonka tunnisti koht Tiiraks, sano, et täs o sit loput rahast takas ja tälläs ne mu kouraani samal, ko toivotti ja viä tervetulleeks tunnelmaa.

Iha viäres taisi ol sit se pöytä, jost kaffeemukit trahteerattii suaraa kättee. Pimmeet, ah nii pussipimmeet, ei viiruuka valost mistää, ei ina innaa. Mää oti vaa musta kaffee, mut miäs oikee biskviirinki, ninko ennevanhaa pruukattii sannoo, ko keksii meinattii, se kans. Kävi silti kuulemma häl sillai, et matkal pöytää keksist jo pualet vissiinki putos, konnei siäl pimmees kai kukkaa siit ny!p haukatakka nähny. Hajettii taik siis opas haki meil tyhjä pöyrä ja sihe molemmat sit istuttii pimmeesee kaffeinemme. Piänt prohtaamist kuuluu siält täält, mut aika hiljast kumminki. Tämä täst tuli joku taas sissää ja koki sama hämmennykse ko mekki.

Sit siält trahteeraajai taholt torettii et, ny taitaa ol sillai väkkee pöyris et vois lausuu runoi. Rauhallisel naise äänel lausuki sit joku pari liki elämää liippaavaa runnoo ja neki tavallas pani piäne ihmise pääs monellaisii ajatuksii liikkeel. Ja se sysimusta ympäristö, täysi pimmee anto seki lissää funteerattavvaa ja nöyryyt samallai ko kiitollisuukki omast ja mukuloitteski terveyrest. Ain ei muist ol tarpeeks tytyväine ei ittees se paremmi ko mailma mennooka.


Oppaat oli kyl koko ajjaa siin jossai liki ja saatavil ja pois lähteis sit taas antoki ottaa kii kärest. Miähe oppaal, joka vast kuulemma harjotteli oli tryki hälläki pallo hukas, mut hyvi he silti klaaras.

Ussei pauhataa semmosest pimmeest pullost, ni tual Pimé Cafées ny ei olis tainnu kukkaa nähr, vaik joku olis plörö ittelles kaffeesee semmosest sevottanukki. Tiär hänt silti, ko muut aistit siäl taisi kyl ol hyvinki klaarin?? Leikki sijas saakoo mut totist tot oli se pimeys, konnei mittää, ei nin mittää nähny ja semmost se sit o sokkeitte mailma. Jolse valla vääri muist ni eks mahr ol ainaki 10000 sokkeet Suames ja ne kaikki freistaa pärjät täs mee näkeväi mailmas kumminki.

Kyl tämmöse kokemukse jälkee enttist enemmä ossaa värtteerat valkost köppii ja se kantajaa. Kiitos tei kaikil, jokka näitte paljo vaivaa mee näkeväi silmäi avvaamisel täs asjas ja jatkos uurelleenki tämmöst…

Ens pyhän o kaikkei äitei oma päivä, onnittelut äireil ja kiitos…

Ulla Leino

6.5.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva