Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP valmis hallitusneuvotteluihin tiukoin ehdoin

SDP on valmis aloittamaan hallitusneuvottelut kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen kanssa, mutta demarit asettivat maanantaina tiukat ehdot hallitusohjelmalle.

 

SDP:n Kataiselle antaman vastauksen mukaan hallitusohjelmaan tulee sisällyttää työllisyysmäärärahojen korottaminen ja pääomaveron nosto. Ohjelmaan ei missään tapauksessa voi sisältyä eläkkeiden leikkausta, esimerkiksi eläkeiän alarajan korottamisen muodossa.

Portugalin EU-tukipaketti ei sen sijaan kuulu SDP:n kynnyskysymyksiin. Demarien mielestä eduskunnan käsittelemiä ja hyväksymiä kansainvälisiä sopimuksia on kunnioitettava ja niihin on syytä kaikkien sitoutua.

Tämä merkitsee sitä, että SDP edellyttää myös perussuomalaisten olevan eduskunnan hyväksymien linjausten takana.

Sosialidemokraatit haluavat kuitenkin hallituksen tähtäävän laajaan kansainvälisen rahoitusjärjestelmän pelisääntöjen uudistamiseen kuten pankkien riskinoton rajoittaminen, suuremmat oman pääoman vaatimukset, puuttuminen pankkien ja rahoituslaitosten johdon palkitsemisjärjestelmiin, rahoitusmarkkinavero ja terveeseen markkinatalouteen kuuluva yksityisen sektorin vastuu riskisijoituksista.

Keskeisenä lähtökohtana tulee demarien mielestä olla, että euromaat eivät siirry yhteisvastuuseen toistensa julkisesta taloudesta ja veloista.

Sosialidemokraattien mielestä maahan tulee saada toimiva enemmistöhallitus ja puolue on valmis  osallistumaan hallitustunnustelijan johtamiin neuvotteluihin, jotka tähtäävät ennen kaikkea kestävään talous- ja työllisyyskehitykseen, tasapainoiseen valtiontalouteen sekä vallitsevan eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseen ja tasa-arvoisemman Suomen rakentamiseen.

UA

2.5.2011 16:11

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva