Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Wahlman enteili Poriin SDP:n ja perussuomalaisten enemmistöä

Kuva: Wahlman enteili Poriin SDP:n ja perussuomalaisten enemmistöä

Porin sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman piti Porin demarien vappujuhlassa mahdollisena, että ensi vuoden kunnallisvaalien jälkeen Poria hallitaan SDP:n ja perussuomalaisten enemmistöllä.Kuva: Kansanedustaja Krista Kiuru ja kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman puhuivat Porin sosialidemokraattien vappujuhlassa torilla.

Wahlman kertasi, että eduskuntavaalien voittaneet perussuomalaiset tekivät historiaa ja ovat ilmeisemmin nousemassa vastuunkantajaksi.

- Vaalin tulos oli mielestäni, mutta tämän suuntaista liikehdintää oli odotettavissa. Sosialidemokraatit pärjäsivät koko maata ajatellen kohtuullisen hyvin, mutta Porissa saimme kokea karvaan tappion, hän sanoi.

Vaalien tulos ei Wahlmanin mukaan vaikuta välittömästi Porin kunnallispolitiikkaan, mutta ensi vuonna vaikutukset voivat jo näkyä.

- Jos eduskuntavaalien tulos muutettaisiin Porin kunnallisvaalitulokseksi, jälki olisi mullistava. Suurimmaksi puolueeksi nousisivat perussuomalaiset, toisena olisivat sosialidemokraatit, kolmantena kokoomus ja neljäntenä vasemmistoliitto.

- Kun kaupunginvaltuustolle haetaan enemmistöä se löytyy sosialidemokraateista ja perussuomalaisista, mutta ei sosialidemokraateista ja kokoomuksesta. Jos koalitiolla jatketaan, enemmistö on murskaava. Jos taas jatketaan viime kunnallisvaalien teknisellä vaaliliitolla sosialidemokraatit, kokoomus ja vasemmistoliitto, enemmistö on myös olemassa, Wahlman sanoi.

Sosialidemokraatit aloittavat valmistautumisen ensi vuoden syksyllä pidettäviin kunnallisvaaleihin vielä toukokuussa mm. käynnistämällä ehdokkaiden etsinnän. Tulossa ovat erittäin mielenkiintoiset vaalit.

Toki kunnallisvaaleja ennen ovat presidentinvaalit ensi vuoden alussa ja kesän korvalla SDP:n puoluekokous, joihin porilaisdemaritkin valmistautuvat huolella.

- Kunnallisvaalit ovat kunnallisjärjestömme sääntöjen mukaan kuitenkin tärkein vaali. Tavoitteemme on asettaa 88 ehdokasta, sanoi Esa J. Wahlman.

Hänen mielestään demarien lähtökohta Porin kunnallisvaaleihin on hyvä.

- Kun teimme vuoden 2011 talousarviota, se tapahtui jo tunnetuksi tulleella koalitiolla, jossa olivat mukana sosialidemokraatit, vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit. Meitä arvosteltiin voimakkaasti siitä, että katteettomasti nostimme verotulokertymää. Ja porvaririntama sanoi, että syömme lapsiemme lautaselta.

- Viimeinen tieto kertoo, että verotulokertymä on jo nyt 5,9 miljoonaa euroa suurempi kuin vastaavana aikana 2010, hän sanoi pitäen demariveroista kunnallispolitiikkaa onnistuneena.

UA

 

1.5.2011 12:50

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva