Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Jälleen on se aika vuodesta, kun Suomi lähtee voittamaan jääkiekon maailmanmestaruutta. Koossa on joukkue, jossa kuulemma ykkösketju säkenöi (?) ja muutenkin kaikki palaset ovat kohdallaan. Toki vielä norkoillaan, saataisiinko joku väsynyt NHL-pelaaja mukaan kirsikaksi voittokakkuun. Niinpä, tätä samaa toiveitten tynnyriä on ravisteltu vuosittain, vuoden 1995 Ruotsin MM-kisojen jälkeen. Silloin Suomi nimittäin voitti ensimmäisen ja yhä ainoan maailmanmestaruutensa.

Palautetaan mieliin hieman viime kevään Saksan MM-kisoja. Silloin avausottelussa Tanska järkytti voittamalla Leijonat 4-1, että sil tappaa. Siitä punnerrettiin kuitenkin jatkoon, kunnes tuli se kuuluisa Game Seven. Seitsemännessä kisaottelussa lopullinen mestari Tshekki pudotti Suomen 2-1 voitolla ja kaiken lisäksi rangaistuslaukauskisan jälkeen. Suomen epäonnistujat rankkareissa olivat Olli Jokinen ja Petri Kontiola – toki tuon muistatte?

Näin ennen Slovakian kisoja Bratislavassa voisi jopa ennustaa, että jälleen saamme nauttia väliaikatarjoilusta Globenissa, jossa nyt loukkaantunut Ville Peltonen oli iskussa. Ville oli valittu jo 15. MM-kisoihinsa, mutta SM-liigan finaalipelissä tullut vamma esti matkan. Tilalle valittiin ässäkasvatti Jesse Joensuu, joka ehti jo saada lähtöpassit EHT-turnauksen jälkeen. Toivotaan nyt, ettei joku rapakon takaa tule estämään Jessen pelaamista sekä kisapassin leimaamista!


Alkulohkosta kolme (Suomi, Tanska, Latvia ja Tshekki) jatkaa. Jatkosarjasta jatkaa neljä maata ja sitten tulee se seitsemäs peli. Suomi pelaa sen joko 11. tai 12. toukokuuta ja ellei matkapassia tule, niin ollaankin jo mitalipeleissä. Se nyt olisi vähintä mitä sieltä pitää tulla.


Finaali pelataan 15. toukokuuta ja toki Leijonat pelaavat. Vastustaja on vielä hieman epävarma. Mutta ellei Suomi-poika finaalissa pelaa, niin takuuvarmasti Globenin ihmeet näytetään jälleen. Onhan siinä se hyvä puoli, että nykyinen nuorikaarti näkee 16 vuotta sitten tapahtuneen.

Muuten NHL-apuja ei Slovakiaan tule. Se taitaa olla jopa viisasten kivi?

Joka vuosi sen nähneenä, alkaa vanhempaa kiekkopolvea jo tympiä. Mukana on vain kuusi todellista jääkiekkomaata ja meillä vain yksi maailmanmestaruus. Ehkä kannattaa pistää asiat arvojärjestykseen?

Jarmo Liuhala

Koko Kiikarointia 29. huhtikuuta Uudessa Ajassa

29.4.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva