Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kristiina Saloselle äänimäärä yllätys

Raumalaiselle Kristiina Saloselle (sd) Satakunnan toiseksi suurimmalla äänimäärällä eduskuntaan valitseminen tuli yllätyksenä. Jo vaaleja edeltävänä lauantaina mummonsa kanssa puhuttuaan hänelle kuitenkin syntyi kutina valituksi tulemisesta.

 

- Olihan se äänimäärä huikea, kun tavoite asetettiin yläkanttiin 6 000 ääneen. Kun paikka varmistui, piti istua alas. Tuntui, että jalat pettävät. Se oli nöyrä hetki, kuvaa Salonen tuntojaan paikan varmistuttua.
Äänestämällä Salosta raumalaiset varmistivat, että kaupunki ei jää ilman omaa kansanedustajaa. Tämä johti äänestämiseen yli puoluerajojen ja Rauman nousemiseen toiseksi sosialidemokraattisemmaksi kaupungiksi.
Neljä vuotta sitten hän jäi vielä rannalle, mutta nyt vaalityöhön panostettiin isommin ja tosissaan. Rakennettiin toimivat tukiryhmät, panostettiin taloudellisesti enemmän ja itse hän otti vaalityötä varten vuorotteluvapaan.
Nyt edessä on kaupunginhallituksen puheenjohtajan- ja erilaisten toimikuntien tehtävien luovuttaminen seuraajille ja keskittyminen eduskuntatyöhön.
Siinä hän pitää tärkeänä verkostojen vahvistamista, vaikka kansanedustajissa löytyy jo nyt tuttuja, joiden kanssa Salonen on tehnyt yhteistyötä.
Salonen toivoo pääsevänsä eduskunnassa valiokuntaan, jossa hänellä on eniten kokemusta.
- Ne ovat asioita, joita pidin jo kampanjassani eniten pinnalla, sosiaali- ja terveydenhuolto, lapsiperheiden asema sekä työllisyys.
Puhtaasti satakuntalaisista asioista Salonen pitää valtatie kahdeksan parantamista ykkösasiana.
- On positiivista, että puolue on ottanut työllisyyden parantamisen yhdeksi keinoksi tieverkoston parantamisen.
Salosen mielestä kaikkia hyviä tavoitteita ei kannata heittää kerralla pöytään, vaan viedä hankkeita eteenpäin yksi kerrallaan.
Uuden eduskunnan kokoonpano mietityttää Salosta siinä mielessä, että taholta, jos toiseltakin esitettiin vaalikeskusteluissa kynnyskysymyksiä hallitusneuvotteluihin.
- Sellainen hallitus olisi ihanteellinen, jossa puolueet olisivat aatteellisesti lähellä toisiaan, mutta kansan ääntä ei voi ohittaa, Salonen painottaa.
Itse hän olisi nähnyt keskustan kokoomusta mieluisampana hallituskumppanina.

Jouko Veijonaho

21.4.2011 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva