Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsomosta: Se oli iso jytky

Kuva: Katsomosta: Se oli iso jytky

Se oli iso jytky. Tässä vaiheessa povailen, että monet tuon iskulauseen perusteella uskovat tulevan kommentteja vaaleista. Eipä tule vielä, eikä sitä paitsi tule tummistakaan! Toki politiikka on aihe, johon palataan, mutta iso jytky tapahtui vasta maanantaina Espoossa, kun HIFK pisti jääkiekon miesten finaalisarjan poikki suoraan neljässä ottelussa. Itse pelikirjojen suuri loitsumestari Petteri Sihvonen ennusti finaalisarjan menevän kuuteen, ellei jopa seitsemään peliin, johan siinä siis jytkähti. Mikäli olisi menty pelikirjan mukaan, niin ensi sunnuntaina vielä pelattaisiin.

Espoon Blues nousi runkosarjan yhdeksänneltä sijalta peräti hopealle, joten siinä tehtiin omaa historiaa. Runkosarjan ylivoimainen voittaja JYP Jyväskylästä jäi vallan ilman mitalia ja lopullisesti neljännelle sijalle. Runkosarjan kakkoseksi yltänyt Porin Ässät on lopullisessa taulukossa viides. Kova on sijoitus yhtä kaikki.
JYPin mitalin vei Rauman Lukko. Kyllä Rauli Uraman pitkäaikainen työ kantoi nyt hedelmänsä. Mitali on aina mitali ja se tuli vielä kauden viimeisen ottelun voitolla. HIFK:n mestaruus oli Kari Jalosen kolmen vuoden työn tulos. Porissa jätettiin Pekka Rautakallion kolmas vuosi katsomatta – tittelistä viis!
HIFK:n voiton arkkitehti oli kapteeni Ville Peltonen. Toki toinen arkkitehti oli Juuso Riksman, eikä ryhmästä heikkoa lenkkiä löytynyt. Eipä jaksanut Bluesin Jere Karalahti loppuun asti piiskata, mutta huikea Jere oli – siis äijä. Muussa joukkueessa tapahtui lannistumista?
Olipa Risto Dufva mitä mieltä tahansa, mutta jo puolivärien aikana totesin, että kun Sami Vatanen loukkaantui, niin siinä lähti joukkueesta jonkinlainen kiekkoilun ydinosa. Tämän arvioin otteluja seurattuani, siis ihan itse.

Siirtomarkkinat jääkiekossa ovat osin vasta edessä, mutta alkuvuoden mittaan, osin jo viime vuoden puolella, vahvat siirtohuhut lentelivät. Kumma kyllä, todella suuri osa niistä on pitänyt ja loputkin tulevat pitämään kutinsa.
Jossain päin tapahtuu tietovuoto, vaikka ymmärrettävää on, että siirtoa ei julkisteta ennen kuin joukkueen sarjapelit loppuvat. Mutta mistä näitä tietoja sitten tulee – ei ainakaan Saunalahdelta! Ässien kapteeni Matti Kuparinen on jatkossa kuopiolainen, Eero Kilpeläinen torjuu Pasilassa ja Tommi Huhtala laukoo maaleja Baronassa.
Lukon Kurtis McLean on siirtynyt etelän maille – kai ihan Sveitsiin asti – mutta nyt lie aika siihen, että omat nuoret saavat entistä enemmän vastuuta. Näin ovat käkikellot kukkuneet.
Urheilujohtaja Mika Toivola tullee piakkoin kertomaan Ässien pelaajauutisia, mutta sellaiseksi ei lasketa jos kerrotaan, että Antti Raanta torjuu ensi kaudella Porissa.
Seikka on saletti.
Silti katsellaan nyt MM-kisat ja tämä EHT-turnaus – kuka näkee ne miltäkin kanavaltaan!

Nyt alkaa pikkuhiljaa selvitä arvoitus, miksi en voita täysosumaa Vakioveikkauksessa tai saa Pitkävetoa kohdalleen? Itse FIFAn toimihenkilö kertoi, että maailmalla pelataan joka päivä huikea määrä niin kutsuttuja sopupelejä, joiden tulos on ennalta sovittu.
Mutta ei tämäkään tieto poista sitä tosiasiaa, että osaavat Englannissa(kin) pelata melkein kaikki ottelut juuri päinvastoin kuin olen veikannut. Kuka kumma viitsii lähettää tietoja etukäteen veikkauksistani ihan Englantiin asti – puhumattakaan nyt kotimaasta?
Suomi on ”järjestettyjen” pelien kohdalla toiminut juuri niin kuin pitää – siitä siis FIFA:n kiitos! Samalla on itse menty ojasta allikkoon. Veikkausliigan kauden avaustilaisuutta ei voitu pitää, koska ei vielä edes tiedetä pelaavien joukkueiden määrää. No, ensi keskiviikkona 27.4. tältä osin jysähtää. Tosin Naisten liigan ja miesten Ykkösen avaus on jo pidetty, mutta AC Oulun ykkösen pomo myöhästyi tilaisuudesta – kuulemma kone jätti!
Mikä noita oululaisia oikein vaivaa? Äänestivätkin ihan väärin! Korjataan, jättivät Suvi Lindénin Ouluun viestittämään sekä golfaamaan.

Nelikymppinenkin voi olla huippu-urheilussa ihan elämänsä vedossa. Sitä näämmä tuntee itsensä niin nuoreksi kuin haluaa – ei arvio nyt sentään ihan kaikkiin sovi, mutta koputetaan puuta. Sisään!
Teemu Selänne pelaa Anaheim Ducksissa kuin nuori orhi ja jalkapallossa vielä Teemuakin nuorempi Jari Litmanen pelaa ensi kauden mestarijoukkue HJK:ssa sekä kesällä Huuhkajissa. Selännekin olisi toivottu mies Leijoniin, mutta pelatkoon nyt kauden siellä loppuun.
Mikko Koivu sekä moni muu jääkiekkoilija astui armeijan maastopukuun viikolla. Kunniakasta hommaa, sillä monimiljonääreillä ei moinen ole tapana.
Ai niin, tiedättekö miksi Hjallis Harkimo tahtoo Selänteen kesämökilleen?
Hän haluaa sinne maailman parhaan laiturin.
Lauantaina käydään Porissa Kultaloimiravit. Ei ole turhaa puhetta, että hevosmiesten tietotoimisto on ajan tasalla. Pitänee mennä kuulemaan tuoreimmat uutiset. Ties vaikka kuulisi ketä pelaajia Porin Ässiin on tulossa. Jotenkin vain tieto tallialueella liikkuu ja käy pyydykseen. Varmat huhut kun muuttuvat todeksi – hämmästyttävän usein!

Jarmo Liuhala

21.4.2011 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva