Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Politiikan Supermoniveto pelataan sunnuntaina. Jalkapallon Supermoniveto pelataan jo huomenna. Kumpaankin kannattaa osallistua ja panokset osallistumiseen ovat samantasoisia. Vaaleissa riittää kun antaa äänensä, mutta jalkapallon puolella täytyy uhrata vähintään yksi euro.

Molemmissa on oma jännityksensä. Jalkapallosta voi todeta sen, että kohteista mielenkiintoisin on Real Madrid-Barcelona. Kyllä sunnuntaillekin jännitystä riittää, sillä ns. neljän suuren puolueen puheenjohtajat ovat joutuneet tosi koville. Jokaisella tv-kanavalla, parhaassa tapauksessa kolmella eri kanavalla, päivän mittaan on pitänyt vastata kysymykseen, että ”otatteko täyden vastuun”? Ja kysyjä on ihan tosissaan, koska silmätkin seisovat.

Kaiken lisäksi nämä tentit ovat vähentäneet radikaalisti sipulinpaisto-ohjelmien näkyvyyttä! On tässä ollut ihan hukassa kun ”Arvostele mun illallinen Britanniassa” on jäänyt väliin. Onneksi on ollut hernesoppaa saatavilla Eetunaukiolla. Huomenna sitä vielä saa? Sitten odotellaankin jo kunnallisvaaleja!

Suomalainen jalkapallo on tahtomattaan noussut tiikerinsilmään jopa Euroopassa. Mahtaako tässä toimia poliittinen totuus, että on sama mitä puhutaan, pääasia että puhutaan? Kyseessä eivät olleet seurojen väliset sopupelit, vaan kentällä useampi ulkomaalaispelaaja hankki singaporelaista pääomaa. Pitää painottaa sitä, että kotimaisia nimiä ei epäiltyjen listalla näkynyt. Se hyvä.

Mutta kun Jalkapallon Veikkausliigan pitäisi alkaa torstaina 28. kuluvaa kuuta, niin vielä on auki jopa liigassa pelaavien joukkueiden määrä. Tampere United erotettiin Jalkapalloliigasta ja sen jo hyväksytty liigalisenssi meni uuteen syyniin. TamUn vastine käsitellään vasta 26.4, siis pari päivää ennen Veikkausliigan suunniteltua alkamista.

Ja vielä on AC Oulun valitus sisällä oikeusturvalautakunnassa. Jos AC Oulu saa luvan pelata liigassa, niin samalla menee uusiksi Ykkösenkin sarjaohjelma. Ja missä sarjassa TamU sitten pelaa jos sen lisenssi evätään?

Kyse ei ole mistään napeilla pelaamisesta, sillä kyse on seurojen osalta aina vähintään 30 hengen työpaikasta sekä palkkatuloista. Miettikääpä sitä! Jotenkin ollaan menossa vikasuuntaan, sillä palkkaturva on se viimeisin vaihtoehto. Siinähän kannattajat ovat lopulta mutkan kautta maksajia. Ollaan kuulolla ja kommentoidaan. Oraakkeliksi ei kannata ryhtyä, ei vaaleista eikä tummista.

Jarmo Liuhala

Liuhalan Kiikarointia kokonaisuudessaan perjantain 15. huhtikuuta Uudessa Ajassa

15.4.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva