Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 243, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin uusi uimahalli harjakorkeudessa

Kuva: Porin uusi uimahalli harjakorkeudessa

Porin uuden, 17,5 miljoonaa euroa maksavan uimahallin harjannostajaisia vietettiin torstaina. Halli avataan yleisölle ensi syyskuun loppupuolella Porin Päivän yhteydessä.

Vanha keskustan halli on viimeistä päivää auki sunnuntaina 22. toukokuuta. Maauimala avataan seuraavana päivänä, ja se pysyy auki myös syyskuussa niin kauan kunnes uusi halli avataan.

Uusi uimahalli on Suomessa ensimmäinen julkinen rakennus, jossa käytetään hyväksi aurinkoenergiateknologiaa. Uimahallin rakentamiskustannuksiin on saatu opetusministeriön veikkausvoittovaroista 750 000 euroa. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt aurinkoenergian hyödyntämisen ansiosta 206 500 euroa energiatukea.

Rakentaminen on edennyt sovitussa aikataulussa. 

Hallin rakennuttaa Kiinteistö Oy Porin Uimahalli.   Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy. Pääurakoitsijana toimii MVR Yhtymä Oy.

Aurinkolämmön seinäkeräimet toimittaa Aurinkotori Oy Solar Viatorum ja Ympäristöenergia Oy, kuparin Luvata Pori Oy, kattojärjestelmän Vehmasputki Oy ja aurinkosähköjärjestelmän Naps-Systems Oy.

UA

15.4.2011 09:00

Nyt kysymme

Kärsitkö siitepölystä?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva

 

Kuva: Rajala