Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden lakko alkaa UPM:n tehtailla

UPM:n tehtaiden tuotanto Suomessa uhkaa pysähtyä, kun paperiteollisuuden toimihenkilöt aloittavat keskiviikkoaamuna UPM-Kymmeneen rajatun kaksiviikkoisen lakon. Lakon alkaminen varmistui, kun työkiistaan saatu tiistaina ratkaisua. Lakon piirissä on noin tuhat toimihenkilöä, joista 70 on Raumalla.

 

Toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro arvioi, että kuluvan viikon aikana pysähtyy suurin osa UPM:n laitoksista Suomessa. Lakko puree muun muassa UPM:n kansainväliseen hallintopalvelukeskukseen Tampereella, joka vastaa konsernin taloushallinnosta, toimitusketjujen hallinnasta, henkilöstö- ja tietohallinnosta, hankintatoimesta sekä energialiiketoiminnasta.

Lakko vaikuttaa suoraan myös UPM:n tuotantoon. Se kohdistuu myös UPM Seawaysin satamatoimintaan Kotkassa ja sitä kautta yhtiön vientiin.

Pron ja Metsäteollisuus ry:n jo viikkoja käymien työehtosopimusneuvottelujen suurin kiistakysymys on ajanmukaisen palkkausjärjestelmän saaminen paperiteollisuuden toimihenkilöille.

Alan toimihenkilöt haluavat vastaavanlaisen työn vaativuuden ja henkilökohtaisen osaamisen huomioon ottavan nykyaikaisen palkkausjärjestelmän kuin Prolla jo on useimmilla edustamillaan toimialoilla.

Liiton mukaan tällainen henkilöstöä motivoiva ja yritysten johtamista tukeva palkkausjärjestelmä hyödyttäisi niin työnantajaa kuin työntekijöitäkin.

Kiistaa on myös palkankorotusmallista. Pro haluaisi toimihenkilöiden palkankorotuksen ns. sekalinjan mukaan eli matalampipalkkaisilla korotukset tulevat euroissa ja parempipalkkaisilla prosentteina.

Paperiteollisuudessa tällä on suuri naisten ja miesten palkkatasa-arvoa lisäävä vaikutus, koska alalla toimihenkilönaisten palkat ovat selvästi huonompia kuin toimihenkilömiesten.

UA

5.4.2011 15:41

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva