Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kehitys Oy:n kirjapainon liiketoiminta Brand ID Oy:lle

Kehitys Oy on myynyt kirjapainonsa liiketoiminnan porilaiselle, Nelostuote-konserniin kuuluvalle Brand ID Oy:lle. Kaupassa ostajalle siirtyvät kirjapainon tuotantokalusto ja liiketoiminta. Kirjapainon henkilökunta, noin 35 ihmistä, siirtyy ostajalle vanhoina työntekijöinä.

 

Perjantaina julkistetun kaupan jälkeen Kehitys Oy jatkaa viestintäalan toimijana pienemmissä puitteissa. Kehityksen omistukseen jää myös Herralahden kiinteistö, jossa kirjapaino jatkaa vuokralaisena. Kehitys Oy omistaa edelleen myös puolet Porissa toimivasta Allatum Oy:n lehtipainosta.

Kehitys-konserniin kuuluvan Ajan Sana Oy:n ja sen julkaiseman Uuden Ajan toimintaan ei kauppa vaikuta millään tavalla. Myös Kehitys Oy:n omistama paikallislehti Ulvilan Seutu jatkaa entiseen tapaan.

Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtajan Timo Koiviston mukaan yhtiöllä oli graafisen alan murroksessa kaksi vaihtoehtoa: joko saneerata kirjapainoa voimakkaasti tai ryhtyä kehittämään sitä jonkun kumppanin kanssa.

- Me valitsimme kehittämisen lähtökohtana se, että työpaikat turvataan ja alan osaaminen jatkuu Porissa, Koivisto sanoo.
Kehitys Oy:llä on ollut kirjapinotoimintaa Porissa yli 100 vuotta.

Brand ID:n toimitusjohtaja Juha Heljakka näkee, että Kehityksen kirjapainolla on hyvät näkymät. Kehityksestä tulee jatkossa Brand ID;n aputoiminimi.

- Pelkkä paperin värjääminen ei nykyään riitä kirjapainotoiminnalle, vaan pitää olla muutakin. Kehityksen toimintaa tullaan kehittämään merkittävästi nykyisestä, Heljakka sanoo.

Brand ID on pohjoismaiden suurimpia teollisuus- ja mainosmerkintätuotteiden valmistajia, joka on erikoistunut erikoispainamiseen ja liikepaikkamainontaan. Lähes puolet sen liikevaihdosta tulee viennistä. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 5,7 miljoonaa euroa.
Yhtiöllä on toimintaa Porissa, Tampereella ja Kempeleessä, ja se työllistää 52 työntekijää.

Nelostuote-konserni työllisti ennen Kehityksen kauppaa 140 henkilöä.

Jukka Vilponiemi

1.4.2011 10:44

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva