Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Aprillii, aprillii…

Kuva: Aprillii, aprillii…

No ni, just tänäpä o se oikee aprillipäivä huhtikuu ensmäine ja alkaa kevät kai..

Taitaa tämäki mee oma aviisi jollailai freistat puijat meit lukijoit. Mää usko kumminki ettette te ny nii äkäsee ruppee mu pränttiini äänees lukkee ja äkkää mimmosest päiväst o kyse. Sillo menis toimitukse meinaama hauskuutus valla pilivinnii, eikä ne saiska sannoo eres miälesäs et aprillii, aprillii syä seittämä sualast sillii.

Aprillauksest mää taisi joskus vuasii takas kriivatakki ommii ja muiltakki kuultui aprillausjuttui. Ninko sääkeristi senki vanha hauska jutu siält Toijoe koulust, ko poikanuijat oli kekannu opettajjaas Manteret aprillat. Mantere oli oikee semmone vanha-ajjaa opettaja tarkka ja vaativaine, mut kumminki mukulat siit tykkäs. No ni,.. nuijat oli päättäny et Manteret aprillataa. Jaa et millai?? Märrää rullalanka kans oli tällätty luaka klassii viunale, ninko siin olis ollu pore. Estiks ei opettaja ollu mittää huamannu, mut sit oli Perho Aarno huitonu ninko viitatakses, noussu seisoo ja ina arastelle sanonu, et joku o rikkonu klasi. Ei enempää tarvittu, ko Mantere hyppäs ja pystöö, reeras silmäklasis kohralles ja meni liki klassii. Piteli stää poret oikee sormellas ja sillo se märkä lanka jäi kii se sormee ja luakal oli onnistunnee aprillikeppose jälkee hauskaa. Kaikki kailotti suuree äänee, et aprillii, aprillii ja krakotuksest ei meinannu tul loppuu. Täst aprillijutust voi lukkee enemmänki siit Perho Aarno aikanas kriivaamast kirjast, jonka nimi o Alvarii rannal. Siin o paljo muikki kivoi tosijuttui seaikasest elämäst. Mää ole kyl tämä jutu kuullu iha liven murrepiiris joskus kahreksakyment luvu loppupual. Sillo Aarnoki oli piiriläine ja istu mu viäresäni vuastolkul ja totes ussei ettei rannal sunka tollai sanottu, ko pöyrä toises pääs oli kahjaa kaupunki toiselt lairalt. Monet hyvät triihaukset saati sillo aikaseks, ninko välistäi viäl nykki tämähetkises piiris.

Funteerasi äänee täs jo hiljakkoi, et soo sit aprillipäivä perjantain ja mää tee jutu siit, muttei oikee sytyt ny, konne ruppee sammai asjoi kans iisuttellee. Miäs oli täst vissii saanu vinki ommaa kepposees mu höynäyttämisekseni. Yhten aamun säntäs kauheel höökäl vinttii herräättää minnuu et nous ny, ko mee täytyyki lähtee jo tänäpä reisuu.. Kui ni, kysyi mää unepöppöröisen ja kiukkusenki. No siäl o jottai hässää niitte varauste kans, et siks ja mää lupasi. Ei voi ol tot, kyl mää olsi se asja hoitanu sillai ko sovittii, pamauti mää ja hyppäsi pystöö. Sillokos miähel naururemakkaa piisas, et aprillii, aprillii saimpas su pystöö ja kaffeel, et päästää pikemmi pihal.

Hah, hah, minnuu ei sillo viäl yhtää nauruttanu ja oli vissii ninko pruukataa sannoo perseesee ammuttu karhu, tryki aikaa kumminki.
Viäl noist aprillauksist ko prohtataa, ni kyl kai kouluis tairetaa saar helposti nää opettajat ny juksattuu, konnei ennää nykysi kai opettajjaa pelläät sillai ko ennevanhaa. Ei sunka se vaa ol paremminki päivasto, et opettajat pelkää niit oppilaitas ninko ainaki telkust o eri prokrammeis täs saatu nähr??..

Aprillaus o hauska asja ja passaa kaikil meil nii nuaril ko vanhoillekki, ko vaa se osataa oikee kohrentaa ja saar hyvä miäli aikaseks. Älkää ny silti menkö halpaa! Ei mukko aprillaamaa vaa et saa sit sannoo: Aprillii, aprillii, syä seittämä sualast sillii ja jua kuravet pääl!!

Ulla Leino

1.4.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva