Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tyke Oy:ssä tulossa irtisanomisia

Tyke Oy luopuu sosiaalitilakalusteiden tuotannosta ja järkeistää sairaalatarviketuotantoa. Toimien seurauksena on tulossa irtisanomisia.

Tykestä joutuu lähtemään erilaisten järjestelyjen kautta kymmenkunta tai jopa parikymmentä työntekijää.

 

Irtisanottujen määrä riippuu mm. siitä, toteutuvatko neuvottelut sosiaalitilakalusteiden valmistuksen myynnistä porilaiselle yrittäjälle. Jos myynti toteutuu, irtisanomisia tulee vähemmän.

Tyke Oy on tehnyt kahtena edellisenä vuonna tappiollisen tuloksen. Syynä on paitsi yleinen taloustilanne myös kiristynyt kilpailu huonekaluteollisuudessa, samoin suurten monikansallisten terveydenhuoltoalan yritysten markkinaosuuksien vahva kasvu Suomessa.

– Julkisissa hankinnoissa määräävin tekijä on useimmiten hinta. Kotimaisen laadun tekijät ovat kovilla. Hankintakilpailutuksissa toiseksi jääminen voi olla kiinni muutamasta sadasta eurosta, pohtivat Tyke Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Kauppinen ja toimitusjohtaja Hannele Tuomainen.

Yhtiön toiminnan haasteellisuutta lisää huomattavasti myös se, että Tyke Oy:n yhtenä päätarkoituksena on työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä.

Tyke Oy:llä on kannattavia tuotantoyksiköitä, kuten apuvälineet, teräslankatuotteet ja kesäkalusteet sekä palveluita tarjoava tytäryhtiö, Tyke työllistämis- ja koulutuspalvelut Oy.

Järkeistämällä ja karsimalla tällä hetkellä kannattamattomien tuotantoyksiköiden toimintaa turvataan koko yhtiön jatko.
Sairaalatarvikeyksikössä luovutaan asteittain steriilien tuotteiden tuottamisesta ja keskitytään jatkossa päätuoteryhmänä kuitukangastuotteisiin.

Jos sosiaalitilakalusteiden tuotannon myynti porilaiselle yrittäjälle toteutuu, huomattava osa tuotanto-osaston nykyisestä henkilöstöstä saa jatkaa uuden yhtiön palveluksessa ns. vanhoina työntekijöinä. Tämä koskee käytännössä yhdeksää henkilöä.

Irtisanomisuhan alla on tässä tapauksessa Tyke Oy:n palveluksesta kolme henkilöä ja sairaanhoitopiiristä kuntien ostopalvelusopimuksissa olevia avosijoitettuja neljä henkilöä. Kolmea määräaikaista työsuhdetta ei jatketa.

Jos yksikön myynti ei toteudu, irtisanominen uhkaa   Tyke Oy:n palveluksesta kahdeksaa henkilöä ja sairaanhoitopiiristä kuntien ostopalvelusopimuksissa olevia avosijoitettuja kahdeksaa henkilöä. Kolmea määräaikaista työsuhdetta ei jatketa.

Tyke Oy:n hallinnon ja markkinoinnin toiminnan suhteuttaminen uuteen jäljelle jäävään kokonaisorganisaatioon asettaa irtisanomisuhan alle kaksi henkilöä.

Kaikille irtisanomisuhan alla olevat pyritään sijoittamaan uudelleen omaan organisaatioon tai konserniin. Samoin selvitetään eläkeratkaisut ja tuetaan muun työn tai koulutuksen hakemista.


UA

29.3.2011 11:32

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva