Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metalliliiton Riku Aalto: Katainen puolustaa harmaata taloutta

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto kummeksuu kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen puheita ammattiliittojen kanneoikeudesta.

 

- Valtiovarainministeri Kataisen lausunnot palkansaajakeskusjärjestöjen vaalitentissä paljastavat kokoomuksen todellisen karvan ja kannan ay-liikkeeseen, Aalto arvioi.

Katainen totesi torstaina vaalitentissä vastustavansa ammattiliitoille kaavailtua kanneoikeutta. Kanneoikeuden toteuttaminen olisi kuitenkin erittäin tehokas tapa kitkeä harmaata taloutta työmailta.
Kataisen mukaan kyse on oikeusvaltioperiaatteesta. Kenelläkään toisella ei hänen mukaansa saa olla oikeutta ajaa asioita jonkun toisen puolesta.
- Kokoomuksen linja siis näyttää olevan, että jokainen hoitakoon omat asiansa. Tämä on todella hämmästyttävä näkemys. Meillä ay-liikkeessä ajatellaan nimenomaan niin päin, että yhdessä olemme vahvempia ja saamme sillä tavalla tuloksia. Mutta Katainen näyttää pelkäävän, että kanneoikeus toisi palkansaajille jo liian hyvät oltavat, Aalto sanoo.
- Metalliliiton puheenjohtaja syyttääkin Kataista harmaan talouden puolustamisesta. Työntekijöiden oikeuksien rajussa polkemisessa ei Kataisen mielestä ole mitään ongelmaa, Aalto uskoo.
Hän viittaa mm. Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla paljastuneisiin työsuhderikkeisiin.
- Harmaan talouden kitkeminen mm. juuri järjestöjen kanneoikeuden kautta koituisi myös rehellisten yrittäjien eduksi, kun kilpailijat eivät saisi perusteetonta kilpailuetua harmaasta taloudesta.
- Porvaripuolueet vastustavat kanneoikeutta vedoten siihen, ettei se sovi suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Miksi se ei siihen sopisi, kun kanneoikeus on jo käytössä esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa?, Aalto kysyy. UA

14.3.2011 11:03

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva