Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiikarointia

Kuva: Kiikarointia

Kertoo paljon suomalaisten odotuksista, kun Aino-Kaisa Saarisen pronssimitalia naisten perinteisen kympillä verrattiin kultamitaliin. Höpsistä, kyllä pronssi on edelleen se himmein mitali. Mutta sittenpä rävähti kun Matti Heikkinen otti sen kultamitalin. Se oli temppu jo senkin takia, että ”Happo” Heikkisen kultamitali tuli perinteisestä maastohiihdosta.

Nämä kaikki hiihtoon tulleet yhteislähdöt ovat vieneet vanhemman hiihtoniilon mielestä sen perinteisen ytimen maastohiihdosta. Väliaikahiihtoja käytiin näissä Oslon MM-hiihdoissa tasan kaksi ja niistä Suomi otti kultaa sekä pronssia.

Kun on pohjoismaisten lajien arvokisoja seurannut melkoisen pitkään, niin eivät yhteislähdöt ole nousseet missään vaiheessa suosikkilistan kärkipäähän. Miesten 50 kilometrin yhteislähtöä ei jaksa seurata, mieluummin katsoo maalin kuivumista seinällä, ennen kuin kuulee, että kisaa on puolitoista kilometriä jäljellä. Silloin loppuu laturetki ja aletaan hiihtää kilpaa. Ja yleensä viidelläkympillä on loppukirissä mukana jopa sprinttihiihtäjiä! Mutta Keski-Euroopan maissa kuulemma kiinnostavat. Tuskinpa silti etelä tavernoissa lähetyksiä katsoivat muut kuin skandinaavit?


Mitä mahtaisi Holmenkollenilla aikoinaan maratonmatkalla ajan 3.33,3 hiihtänyt Veikko ”Mustikkasoppa” Hakulinen tuumia? Sillä ajalla tuli muuten olympiakultaa!


Happo Heikkinen arvosteli Suomen Hiihtoliiton valmennussysteemejä ja jotain niissä lie pielessä. Ydin on siinä, että manageri Magnar Dalen ei valmenna, vaan nostaa kovaa palkkaa. Ehkä sitä rahaa pitäisi siirtää vaikka voiteluryhmälle. Oslossa Norjalla sekä Ruotsilla oli komea rekka parkissa ja suomalaiset tekivät töitä (tosin hyvin) jalasmökissä. Ettei vaan ihan olisi Väyryseltä lainattu?

Mitään ei uskallettu Holmenkollenilta odottaa, joten tähän mennessä (ennen suurmäkeä) on saavutettu värisuora eli kaikenvärisiä mitaleja ja himmeimpiä varmuuden vuoksi kaksi.

Ei huono.

Jarmo Liuhala

Liuhalan Kiikarointi kokonaisuudessaan perjantain 4. maaliskuuta Uudesa Ajassa

 

4.3.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva