Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalla kolme kaavavaihtoehtoa kommentoitavaksi

Pohdinnassa: Siirretäänkö satama kaupungin eteläpuolelle

 

Raumalla asetettiin maanantaina nähtäväksi kolme strategista yleiskaavavaihtoehtoa. Yhteistä niille on merellisyyden korostaminen tulevaisuuden rakentamisessa.
Radikaaleimmassa vaihtoehdossa satama siirrettäisiin kaupungin pohjoispuolelle, poistettaisi rautatie keskikaupungista ja rakennettaisiin satama-alue asumisalueeksi.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kristiina Salonen toivoo kuitenkin keskustelua käytävän muustakin, kuin sataman siirtämisestä.
Kuukauden esilläoloaikana saadun palautteen ja selvitysten perusteella tullaan rakentamaan yhteinen näkemys siitä, millä tavalla kaupunkia tullaan kehittämään seuraavien kymmenien vuosien aikana.
Kaupunkisuunnittelupäällikkö Juha Eskolin korostaa, että todennäköisin kehittämissuunta tulee olemaan nyt nähtäville laitettujen vaihtoehtojen yhdistelmä.
Ykkösvaihtoehdossa, joka on nimetty ”Keskusta ja lähialueet” uudet asuinalueet sijoittuisivat eri puolille keskustaajamaa ja keskusta olisi yhteydessä mereen Kanalin ja Suojan sataman kautta. Tässä vaihtoehdossa tehtäisiin myös kyliin omat kyläasemakaavat.
Kakkosvaihtoehdossa, ”Keskustasta merelle” satama siirretäisiin kaupungin eteläpuolelle, jolloin rautatie voitaisiin poistaa keskustasta ja t6ämäkin alue saataisiin sataman lisäksi rakennusalueeksi. Tämä vaihtoehto ei mahdollistaisi haja-asutusalueiden kehittämistä.
Kolmosvaihtoehdossa, ”Rannat ja reitit” keskustaajama laajenisi etelän ja pohjoisen rannikoille. Tässä vaihtoehdossa tehtäisiin haja-asutusalueille yhteinen, laaja osayleiskaava.
Sataman laajentumisvaihtoehdot kulkevan omaa polkuaan kaavasuunnitelmasta riippumatta. Nykyiset kaupunginvaltuuston linjaukset voidaan toteuttaa kaavasuunnitelmasta huolimatta.
Yleiskaavasuunnitelmilla tähdätään vuoden 2025 ja laajemmin vuoteen 2040 tarpeisiin.

Jouko Veijonaho 

17.1.2011 14:19

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva