Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jungner Porissa: Pääministeri toimii kuin unessa

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner arvosteli lauantaina Porissa voimakkaasti pääministeri Mari Kiviniemeä (kesk) ja valtiovarainministeri Jyrki Kataista (kok) heidän kyvyttömyydestään johtaa hallitusta. Jungnerin mukaan pääministeri toimii kuin olisi unessa.

 

Porin työväenyhdistyksen vuodenvaihteenjuhlassa puhuneen Mikael Jungnerin mukaan porvarihallitus toimii kokonaisuudessaankin toimitusministeriön tavoin odottaen vain huhtikuun eduskuntavaaleja.

Hallituksen toimintakyvyttömyys alkoi hänen mukaansa jo siitä, kun edellinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk) oli kuin rampa ankka, eikä uusi pääministeri ole saanut hallitukseen enempää ryhtiä.

- Kaikki merkittävät uudistukset kuten tervenhuolto- ja verouudistukset on siirretty hallituksessa yli vaalien, vaikka niitä tarivttaisiin kipeästi. Maan talous on suurissa vaikeuksissa, mutta pääministeri odottaa, että kasvu hoitaa kaiken sekä odottaa oppositossa olevalta SDP:ltä vaihtoehtoja. Valtiovarainministeri ei puolestaan uskalla sanoa, että jo tänä vuonna on tehtävä mittavia säästötoimia.

Jungner uudisti Porissa aiemmin julkisuudessa esittämänsä vaatimuksen, että valtion on hillittävä velanottoa, ja menoihin on tehtävä 0,5-2 miljardin euron karsinnat mm. yritystukia vähentämällä.

- Jos ei valtiontaloutta saada alkavalla nelivuotiskaudella tasapainoon, on Suomella kymmenessä vuodessa edessään Kreikan kohtalo.

Toisaalta Jungner vaati, että perusturvaan on tehtävä sadan euron korotus kuukaudessa kaikille.

Mikael Jungner myönsi, etteivät SDP:n nykyiset kannatusluvut tyydytä puolueen johtoa.

- Vaaleihin on aikaa talvisodan verran, ja sinä aikana kokoomus on surimpana puolueena lyötävissä. Kokoomuksen nykyiseen toimintaan nähden maali on demareille suhteellisen helppo, sanoi SDP:lle suurimman puolueen asemaa hakeva Jungner.

Se takaisi hänen mukaansa sosialidemokraattien pääsyn hallitukseen.

- Suurimman puolueen asema ei toki automaattisesti tuo paikkaa hallituksessa, mutta sillä on etulyöntiasema hallitusta muodostettaessa. On puolueen oma vika, jo se ei tässä tehtävässä onnistu.

Jukka Vilponiemi

8.1.2011 18:17

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva