Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Näin meille näyttää käyvän

Kuva: Näin meille näyttää käyvän

Ei tarvitse olla yllättynyt edes pätkän vertaa siitä, että Suomi pelasi viime yönä 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoista sijoista 5-6. Suomi ei hävinnyt varsinaisella peliajalla yhtään ottelua alkusarjassa, eikä hävinnyt ottelua puolivälierissäkään – varsinaisella peliajalla. Mutta jutun juju piileekin siinä, että Pikkuleijonat hävisivät kaksi kisojen tärkeintä otteluaan jatkoajalla.

MM-kisojen avausottelu oli isäntämaa Yhdysvaltoja vastaan. Suomen pääsy varsinaisella peliajalla oli kuulemma yllätys. Niinhän se taisi olla, koska USA iski sitten voittomaalin jatkoajalla ja voitti sen pisteen ansiosta koko alkulohkon. Mikäli Suomi olisi pelin voittanut, niin sen ansiosta olisi tullut lohkovoitto ja paikka suoraan neljän parhaan joukkoon. Mitalipeleistä pudottiin siis ensimmäisen pelin jatkoaikatappiolla. Toki sitä ei silloin osannut arvata, koska vielä oli sauma päästä välieriin kuuluisassa elämän ja kuoleman pelissä Venäjää vastaan.


Jokainen arvaa miten siinä kävi. Venäjä voitti pelin jatkoaikamaalilla 4-3.


En mitenkään voi yhtyä Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäen kommenttiin, että tällaisiakin kokemuksia pitää saada, jotta päästään eteenpäin! Eiköhän näitä kokemuksia ole vuosien varrella saatu jo riittävästi Leijonapaidassa? Painotan edelleen, että Suomen ainoa miesten MM-titteli on peräisin viime vuosituhannelta (1995), eikä uutta titteliä ole keväälläkään näköpiirissä. Kaiken lisäksi tuo MM-titteli tuli ilman ainuttakaan NHL-pelaajaa ja vielä ruotsalaisen Curt Lindströmin valmentamana!


Sen jälkeen on saatu vain kokemusta. Tosin nuoret leijonat ovat tehneet parempaa jälkeä, mutta heitäkin mitalipelit ovat kiertäneet jo viidet kisat ja piste.


Jos nyt puolivälieräottelusta Venäjää vastaan tuli kokemusta, niin ei ainakaan hyvälaatuista. Suomi johti ottelua vielä neljä minuuttia ennen loppua 3-1 – ja sitten tulevat herrat nimeltä Jevgeni Kuznetsov ja Maksim Kitsin, eikä muuta kuin Suomi ulos välieräpelistä.

Jarmo Liuhalan koko Kiikarointia 5. tammikuuta Uudessa Ajassa

5.1.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva