Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Voi meit…

Kuva: Voi meit…

Vuasi vahettu uureks ja täs stää sit jo mennää hyväl faarttil. Estiks ny loppiaine ja sit sihe viikko ni Nuutti ja taas ollaa päästy joulust vuareks, meinaa moni. No ei me ny siit se enempää, vaa jottai iha muut. Tälläi kissaihmisen o valla kauhul täs saanu lukkee, millai jossai täälläppäi joku kohno o jättäny kissoi kassis hankee ja pakkasee tiäpenkkaa. Millai lainka semmost voi eres tul piänee miälee tehr?? Onneks sentää joku paseerul ollu äkkäs se kassi ja kyäräs katit tän liki olevaa Santase kissalaa. Ja kui ollakkaa, äkspree seuraavan kahten yän penikoi yks kissoist neljä pentuu, ko pääsi ahrinkost lämpymää ja pallikoitavaks. Mikä oikee vaivaa meit ja saa jonku näi kauheet tekemää?? Kai tämmöne rikos ny selliitettää ja paha saa palkkas??

Viime aviisis tuli kriivattuu iha tiatosesti villuisest kinkust uunis sähkökatko aikan. Joku sit ihmetteli, ettenko mää tiär, et soo tääl Poris sinkku?? Tiärä kyl hyvinki, mukko nykysi se sinkku meinaa valla muut ja tuntu nii sukkelalt siin mu präntisäni ja vaheti se poies. Kirjakiälel kinkun siivut ja porilaisittai meil tääl sinku kiivut et se sit siit….


Täsko o nii paljo ny surkuteltu pitkii leipäjonoi ja varsinki stää, kui mukulakki o joutunu eriarvosee asemaa jo vaik koulumailmas, konnei kaikil ol varraa yht fiineisii tamineisii, taik ny vaik urheilus tarvittavvii kaike mailma hössötyksii… Kumminki ny uurevuare autton jostai kumma syyst löyty kyl valla mahrottomasti rahhaa suhautel taivaa tuulii tost vaa. Ei kyl yhtää tuntunu et oltas köyhii tai kippeit, ko jo enne annettuu aikaa alko paukkuu yht hyämyy aamuyähö ja viä seuraavan päivänki tussahteli tämä täst. Emmää mikkää ilopillaaja halluu ol, mut funteerasi vaa, et kui paljo hyvvää olis sil rahal saatu vähävarasil muksufamiljoil taik vanhuksil?... Seki sit viä, et iha ninko tahallas tartti niit epävarmoi, hiukka vaa pruvvattui pommei sytytel ja aika mont pahhaa silmävammaa tröhästyy ittelles taik muil kloosuumisest hualimat… Silloko mää oli piäni taik nuari ny kumminki oli meil uuten vuan penkaalitikkui. Käres sytytettii ja sit karattii ympäri pihaa ja heilutettii stää präiskyvää tikkuu. Miäs muisti niitte ampunee kaaripyssyl ja penkaalitikkui, estiks toine sytytti ja sit toine ampu. Se tähtisäretiku varsi voitii ja vääntää ja sit sytyttämise jälkee heitettii puuhu, joho se hyväl onnel jäi palavan killuu.. Ei tääl rannal sillo ollu ko yhrel Satarauras tyäs olleel rakettei, joit se tos rannas sit muitte iloks ja ihmetykses ampu. Sillo pruukattiinki men sakil Raatihuaneel ilotulitust kattoo….


”Siin meni ny sit munat ja makkarat” sano se enttine miäs, mutte ny kyl hiukkaaka muist mist se sanonta o tullu. Kumminki makkarat syätii perunasalati kans autton ja munnii olis saanu men enemmänki, ko ne tyhjät kennot, töpeskät o mul täs jo enne jouluu tuanu suurt illoo… Jaa et kui?? No, ko ain tarttee ol joku piäni kiva uus tyä menos ja ny soo ollu sytytysruusui värkkäämine. Niist jo sai iha piänii lahjoiki niil, kel o saunapesä taik takka sytytettävän. Ei tartte ol kummonenka virittelijä, ko ruusul tällää puut pallaa. Kiärrätyst, just sitä… munakenno klipsutaa ja koppuloiraa ruusumalliseks ja livotettaa tryki kynttiläjämist sulatetus liämes taik paremmi kastetaa vaa. Kennoi ny tarttis saar, et taas pääsis jatkaa kivvaa hommaa. Miäs ninko änkiotton esti pisti hanttii, mut koht oli jo sulattelemas fölis ja tulost voi vaa ihastel..


Tulis ny välil muute suajaki, et sais värkät vaik lumiuko ja lumilyhry oikee lumipalloist, jaa et mukulamaist, ei yhtää, nii kavva o hyvä ko lapsettaa….Voi meit… Loppiaist kaikil lukijoil……

Ulla Leino

5.1.2011 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva