Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kallio haluaa kuntauudistukseen vauhtia

Kuva: Kallio haluaa kuntauudistukseen vauhtia

Satakuntaliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Reijo Kallio (sd) patistaa satakuntalaisia kuntia nopeuttamaan kuntauudistuksen tahtia. - Ensi vuonna sillä rintamalla tuskin ehtii tapahtua paljon, mutta ainakin sote-yhteistyöhön pitäisi saada vauhtia, Kallio sanoo.

Paras-hanke eli kuntien palvelurakenneuudistus ei ole edennyt Kallion mielestä Satakunnassa toivotussa tahdissa. Erityisen pettynyt hän on Pyhäjärvi-seudun kuntaliitoksen kariutumiseen.

- Nyt pitäisi ainakin saada alueen perusturvan yhteistyökuviot kuntoon pikaisesti, hän pohtii.

Kallio toivoo, että Pohjois-Satakunnassa vireillä oleva monikuntaliitos toteutuisi, vaikka hän myöntää sen uhkaavan Satakunnan maakunnan yhtenäisyyttä, mikäli uusi suurkunta päättäisi liittyä Pirkanmaan maakuntaan.

- Satakunnan maakunnalla ei olisi varaa menettää enää yhtään aluetta. Kunnat tekevät kuitenkin päätöksensä itsenäisesti, ja maakunnan on tyydyttävä siihen.

Taloudelliset ennusmerkit lupaavat Reijo Kallion mukaan kuitenkin hyvää Satakunnalle. Talouden viriäminen tietäisi mannaa erityisesti alueen vientiteollisuudelle ja sitä kautta työllisyydelle.

- Erityisen tärkeää on, että meriteollisuus Raumalla ja Porissa saisi uusia tilauksia. Ne antaisivat töitä telakoiden lisäksi koko maakunnan alihankintaketjulle.

Uusi vuosi on Reijo Kalliolle henkilökohtaisesti merkittävä, sillä hän jättää huhtikuun eduskuntavaaleissa paikkansa. Hän sanoo odottavansa huhtikuuta innolla, eikä päätös jättää eduskunta ole kaduttanut.

- On aika tehdä tilaa nuoremmille, vaikka vaalikamppailu onkin aina mielenkiintoista aikaa. Toisaalta se koettelee myös hermoja.
Kallio pitää vaaliasetelmia mielenkiintoisina, eikä hänen urallaan ole vastaavaa koettu.

- Kaikki merkit viittaavat siihen, että perussuomalaiset saavat vaalivoiton, ja todennäköistä on, että puolue saa paikan myös Satakunnasta. Demarit säilyttänevät kuitenkin kolme paikkaansa, ja häviäjän roolissa on keskusta, Kallio arvioi.

Jukka Vilponiemi

Lue lisää päättäjien uuden vuoden odotuksista viikonvaihteen Uudesta Ajasta.

31.12.2010 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva