Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Willy on merimieskissa

Kuva: Willy on merimieskissa

Sohvalla tyytyväisenä torkkuva Willy-kissa näyttää tavalliselta suomalaiselta kollilta, mutta on kaukana siitä. Willy on jahkaantunut Suomeen ja Mäntyluodon saksalaiseen merimieskirkkoon monen seikkailun kautta.

Eräs nuori merimies pelasti kissan Israelissa varmalta kuolemalta ja myöhemmin sama merimies hyppäsi Kreikassa mereen kissan perässä ja pelasti sen toisen kerran, kun uusi esimies oli paiskannut eläinparan veteen.

Hurjasta menneisyydestä kertoo vain risainen oikea korvalehti.

Merimieskirkon pappi Wolfgang Pautz-Wilhelm tietää kertoa, että kissa tuotiin Mäntyluodon Uniluodossa sijaitsevaan kirkkoon vuonna 2003, edellisen papin aikana.

Siitä asti Willy on kuulunut kalustoon ja tavannut tuhansia ja taas tuhansia merimiehiä, jotka ovat vierailleet merimieskirkolla.
Vuoden aikana kirkossa, joka on itse asiassa omakotitalo, käy reilusti yli pari tuhatta merenkulkijaa, jotka edustavat lähes viittäkymmentä eri kansallisuutta.

– Käymme laivoilla toivottamassa miehet tervetulleiksi ja kysymässä, tarvitsevatko he jotain.

Samalla kävijä näkee miehistä, haluavatko he esimerkiksi kuuntelijan tai puhekumppanin.

Nykyisin laivat viivähtävät satamassa melko lyhyen aikaa, mutta asioita on silti hoidettava, mikä yleensä järjestyy merimieskirkolla. Sieltä voi soittaa puhelun kotiin, käyttää internetiä esimerkiksi laskujen maksuun jne.

Jos laiva viipyy pitempään, voi hyödyntää merimieskirkon muuta tarjontaa: voi pelata biljardia tai pöytätennistä, voi katsoa televisiota, lukea, soittaa kitaraa, saunoa – tai laulaa karaokea.

Joulun aikaan merimieskirkko aukeaa tavallista aikaisemmin, ja joulupäivänä pidetään englanninkielinen jumalanpalvelus.

Saksalaisen merimieslähetyksen motto on englanniksi ”Support of seafarers´ dignity”. Dignity käännetään suomeksi arvokkuutena, mutta se tarkoittaa paljon muutakin: myötäsyntyistä, luonnostaan jokaiselle kuuluvaa oikeutta kunnioitukseen ja eettiseen kohteluun.

– Dignity on laaja ilmaisu, mutta käytännössä se tarkoittaa avoimia korvia, avoimia silmiä; avointa mieltä ja sydäntä merenkulkijoille.

23.12.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva