Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SM-liigan taso ei riittänyt

Kuva: SM-liigan taso ei riittänyt

Moskovan EHT-turnaus näytti jopa karmivalla tavalla sen, että Suomen SM-liigan taso ei pelaajilta riitä kansainvälisessä turnauksessa. Nyt nähtiin, että KHL on kovatasoinen, Elitserien melko kova ja Ekstraliigakin lie kovaa kamaa. Kyse on siitä, että Moskovan jääkiekon turnaus käytiin lähinnä omasta sarjastaan tulleiden pelaajien kesken. Jopa yllättävällä tavalla tuli esiin, että mikäli on liigassa huippu, ei sitä välttämättä ole turnauksissa. No, olihan Leijonilla neljä Ruotsissa pelaavaa mukana, mutta joukkueen ehdoton kunkku oli KHL:n Moskovan Dynamossa pelaava Leo Komarov.

Eritoten Suomen puolustus pelattiin niin usein kuutamolle, että on täysin turhaa pistää koulumaaleja maalivahtien piikkiin. Samalla näkyi myös, etteivät hyökkääjät jaksaneet puolustaa, puolustusalueellamme vastustaja sai harjoitella vetoja suoraan syötöstä. Ässien Eero Kilpeläinen torjui Ruotsi-ottelussa, mutta paha on yksin taistella tuulimyllyjä vastaan. Tosin Eerokin sitten väsähti lopussa, mutta Venäjä-ottelussa maalilla pelannut Iiro Tarkki koki saman kohtalon ja Kilpeläinen komennettiin kolmannessa erässä maaliin.


Tässä erässä ei Eeroa yllätetty kertaakaan, joten siitä erästä jäävät sittenkin hyvät muistot Poriin tuotavaksi! Myös Ville Uusitalo voi tuoda kotiin ajatuksen, että voisi se toinenkin pakki tehdä osansa.


Jukka Jalonen ei varmasi saanut MM-valintoihin osviittaa, sillä SM-liigassa pelaavilla oli alla melkoinen syyskausi, joten väsymys alkoi käydä väkisin käpäliin. Tässä suhteessa kävi Ruotsille aivan samoin, mutta kumma kyllä, Tshekit jaksoivat – tarkalla tyylillään – runnoa loppuun asti.


Suomi hävisi kaikki kolme otteluaan, joten siitä ei huumoria pysty vääntämään. SM-liigassa dominoiva Lukon Perttu Lindgren ei nappiin onnistunut, mutta pistetään se huonojen laitureiden piikkiin!


Silti ei kannata ripotella tuhkaa päälleen – se oli nyt tällainen Moskovan turnaus, jota ennen ei joukkue päässyt edes hitsautumaan. Silti Jere Karalahti on MM-joukkueen mies ja tämä turnaus ei muita miehiä Slovakiaan varmistanut. Mutta siellä pelaakin täysin uusittu leijonaryhmä.

Jarmo Liuhala

21.12.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva