Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jonkinlaista osviittaa

Kuva: Jonkinlaista osviittaa

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan livahtaessa jo puolivälinsä paremmalle puolelle, niin jonkinlaista osviittaa ensi kevään tosipeleille on jo saatu. Se, että niin kutsutut suuret liigajoukkueet ovat kompuroineet, johtuu täysin siitä, että ne osallistuivat ennen sarjan alkua turnaukseen, joka taisi olla nimeltään Nordic Trophy? Se meni meikäläiseltä täysin ohi, joten en ole edes sen nimestä varma, mutta siihen osallistuneet seurat ovat maksaneet veroa. Ilman seurajohtoa ei turnaukseen päässyt mukaan, mutta sen tuomat haittavaikutukset maksoivat sitten liigaseurojen päävalmentajat potkujen muodossa – tarkistakaa vaikka, mitkä seurat ovat päävalmentajansa jo vaihtaneet!

Lahden Pelicans – tämän hetken liigajumbo, ei tosin voi mennä edes tämän verukkeen taakse. Jokerit, Kärpät ja TPS voisivat niin tehdä. Hjallis Harkimon suuri unelma eurooppalaisesta kiekkoliigasta saa tästä myös osviittaa. Määräänsä enempää ei yksikään Suomen liigapelaaja jaksa pelata vuoden mittaan. On täysin harhaluulo, että Eurooppa-liigasta jääkiekossa tulisi jonkinlainen rahasampo. Tai voisi tullakin, mutta silloin takuumieheksi tarvitaan Venäjä sekä KHL, ja piste.


Heikki Leime menestyi valmentajana Ranskanmaalla. Hannu Jortikalla on kuus mestaruutta hei. Oulussa ei muuten ole satsattu Kari Jalosen jälkeen päävalmentajaan, vaan lie uskottu, että pelaajat tekevät joukkueen. Matti Alatalo ei menestynyt, eikä myöskään kakkosesta ykköseksi nostettu Mikko Haapakoski, vaikka pelaajalista taisi kummallakin olla huippuluokkaa.


Jokerit nosti naftaliinista Erkka Westerlundin ja siinä jäi Erkalta koko urheilumme kehittäminen muutostyöryhmässä ikään kuin käden käänteessä. Takuulla raha ratkaisi Vierumäen rehtorin paluun kaukalon aitioon! Mutta kun Esa Pirnes on kallein suomalainen jääkiekon pelaaja liigassa, niin virhe on tehty jo ennen kuin Jokerit siirtyi ajanlaskussa Jarmo Kekäläisen aikaan.


Kokeneista valmentajista vapaana liigaan olisi vielä Heikki Mälkiä.


Tämä ei tarkoita nyt sitä, etteivät Jokerit sekä Kärpät olisi yhä jopa mestarisuosikkeja, mutta melko paljon etumatkaa muille ovat antaneet.

Jarmo Liuhala

Lue koko Kiikarointia viikonvaihteen Uudesta Ajaasta.

10.12.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva