Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Energia olennaiseen

Kuva: Energia olennaiseen

Suomi rankattiin muutama kuukausi sitten maailman ykkösmaaksi asua, tehdä työtä ja yrittää monilla eri mittareilla. Suomalaisten on erittäin vaikea hyväksyä ykkösenä olemista. Alkoi moninainen selittely ja tuloksen vähättely. Mittareissa täytyy olla jotain vikaa. Yhtenä huippuesimerkkinä suomalaisesta erinomaisuudesta on työeläkejärjestelmämme. 1960-luvun alkupuolella luotu järjestelmä on perustaltaan kestänyt ajassa ja tuiverruksessa. Järjestelmän rahoitus on hyvin sietänyt erilaiset lamat ja muut taloudelliset koettelemukset. Monissa maissa haikaillaan meidän järjestelmämme perään. On monia maita, jossa lama-ajat ovat myös murentaneet maan eläkejärjestelmän ja säästetyt rahat ovat haihtuneet jättäen edunsaajat tyhjän päälle. Joustava eläkkeelle jäämisikä 63-68 vuotta on ollut voimassa vuodesta 2005 ja jo nyt tämä järjestelmä on nostanut todellista eläköitymisikää yli vuodella. Vapaehtoisuudella on mahdollista pidentää työuria paljon paremmin kuin pakottamalla kaikki olemaan töissä 65 -vuotiaiksi. Voimme olla ylpeitä ykkössijastamme.

Suomalaiset hukkaavat valtavan määrän energiaa kadehtimalla. Viimeaikaiset kadehtimisen aiheet ovat olleet kansanedustajien palkankorotukset, torkkupeitot ja Timo Kallin hevosten saamat leivät. Tämä on varmasti vain pintaliitoa siitä miten kateus voi vaikuttaa päätöksenteossa.


Uusi Aika -lehti ilmestyy ensi vuoden aikana vain kerran viikossa. Onko mahdollista, että tähänkin päätökseen on vaikuttanut kateus. Eihän yhdessä sd-piirissä voi olla kunnolla toimivaa demarilehteä, kun ei ole muillakaan. Uusi Aika ei näin ollen saanut puolustajia puoluehallituksessa eikä -johdossa. Viis siitä miten hyvin puolue menestyy ja on menestynyt Satakunnassa.


Ammattiyhdistysliikkeeseen on myös pesiytynyt kateuden katala säilä, jolla sivalletaan niitä liittoja, jotka ovat onnistuneet jäsenistönsä edunvalvonnassa ehkä hieman muita paremmin. Solidaarisuus on vähentynyt. Onneksi tukea on sentään riittänyt lentoemäntien työtaistelulle. Kateus on määritelty mielentilaksi, joka merkitsee yleensä toisen paremmuuden, menestyksen tai muun sellaisen aiheuttama vihan, alemmuuden, mitättömyyden, huonommuuden, kykenemättömyyden, syyllisyyden tai harminsekaisen pahansuopeuden tunnetta. Nykysuomen sanakirjan mukaan kateus liittyy ihmiseen, joka ei suo toiselle hyvää ja haluaa itselleen hyvän, joka toisella on. Eihän meillä ole varaa hukata energiaa, vaan kaikki ponnistukset on syytä suunnata suomalaisten menestykseksi. Yhteistyöllä olemme paljon saavuttaneet.

Olemme menossa kohti seuraavia eduskuntavaaleja. Vaalit ovat ratkaisevat mihin suuntaan Suomea kuljetetaan seuraavan neljän vuoden aikana. Tuleeko Suomesta entistä enemmin yksilöllisyyttä ja eriarvoisuutta ihannoiva vai yhteisöllisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja välittämistä sekä huolenpitoa korostava yhteiskunta.


Sosialidemokraattien on pystyttävä kertomaan äänestäjille, millainen Suomi on hyvä maa asua ja tehdä työtä. Hyvän elämän tärkeänä osana on mahdollisuus tehdä työtä. Työpaikkojen tulee olla hyvin johdettuja ja työn tekeminen mielekästä siten, että työssä voi hyvin ja viihtyy. On oikeus menestyä, mutta ei toisten kustannuksella. Taloudellinen kasvu antaa mahdollisuudet pitää julkiset palvelut laadukkaina ja kohtuullisin kustannuksin kaikkien saatavina.


Suomalaisten tyytymättömyys siihen, että ei voi vaikuttaa, koko politiikka on vain herrojen ja rouvien menoa, viis veisaamista kansan huolista ja murheista sekä, että kaikki on ”perseestä”, on käännettävä uskoksi siihen, että voi vaikutta oman työpaikkansa, kotikuntansa ja koko Suomen asioihin, vähintäänkin käyttämällä äänioikeutta.


Uskotaan, että demareiden vaaliohjelmasta tullee tiivis, olennaiseen pureutuva, kansaa puhutteleva muutosohjelma nykymenolle. Varsinainen vaalikampanjan tulee toteuttaa positiivisella asenteella ja tunteella meillä on oma vaihtoehto ja se on Suomen kansan parhaaksi. Rinta rottingilla!


Rauhallista joulun odotusta!

Rauno Vesivalo

10.12.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva