Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiitokset toverit ja työn iloa!

Kuva: Kiitokset toverit ja työn iloa!

Alkava vuosi on vaalivuosi. Meidän demareiden kohdalla huhtikuun eduskuntavaalit ovat merkittävämmät kuin aikoihin. Olemme tilanteessa, jonka puoluesihteeri Mikael Jungner piirikokousväelle viime viikolla määritteli näin; Täältä alkaa hiljainen vallankumous, joka johtaa vallan vaihtoon tulevissa eduskuntavaaleissa. Siihen minä jatkaisin, että nyt alkaa myös tavoitteen saavuttamiseen tarvittava jalkatyö, sillä porvaripuolihan ei ole halunnut kattoa vaalikampanjamenoille. Siellä uskotaan edelleen rahan valtaan.

SDP:n historia osoittaa, että juuri tuo vanhanaikainen jalkatyö on ollut meidän voimamme. Meidän tulee nyt ottaa tulevat vaalit keskusteluissa esille sopivissa yhteyksissä, ei sentään tyrkyttäen. Tuttu toveri torjui minulle ehdotuksen oitis. Hän ei ala puolueemme tavoitteita sivullisille esittelemään - saattavat näet ruveta kyselemään. Siinä se asian vaikeus taitaa ollakin eli alkavat kysellä. Minun mielestäni se on hieno asia, että kyselevät. Saisivat kysellä enemmänkin. Pääsisi vastaamaan.

Hallituskumppaneista kysyttäessä olisi varminta vastata, että se on nyt  ”korkeemmas käres.” Vielä joku aika sitten vähän naureskellen arvioitiin, mille puolueille nämä persut kavereiksi kelpaisivat. Jos meno Euroopassa nykyisenlaisena jatkuu ja mikseipä täällä meillä Suomessakin jatkuisi, niin kohta pohditaan samaa asiaa ihan toisessa hengessä. Eli että ketkähän sille Soinille mahtavat hallituskumppaneiksi kelvata.
No leikki pois, mutta  kovin hereästi kaikki täällä tai muualla Euroopassa tapahtuva näkyy satavan persujen laariin. Vakavissaan pohdiskellaan myös persujen ministeritarjokkaita. Satakuntalaista persua ei sentään kukaan ole edes piruuttaan tarjonnut. Raja se sentään on huumorillakin.

Tulevan hallituksen ohjelmaa on lähes mahdotonta arvioida. Onko se hallitus hätätilahallitus, onko sen suurin ongelma työttömyys, pitääkö sen löytää keinot palauttaa maan talous tolpilleen huonosti taloutensa hoitaneiden maiden tukitoimien jälkeen, joutuuko se käyttämään lain suomia äärimmäisiäkin keinoja kansalaisrauhan säilyttämiseksi täällä jne. Tällaisia miettiessä päätyy vääjäämättä siihen tulokseen, että paljon on nyt tulevissa vaaleissa äänestäjän kädessä - niin rauha ja rakkaus kuin levottomuus ja vihanpitokin.
Tuleva hallitus ei tule pääsemään yhtä vähällä kuin tämä Katainen-Kiviniemen hallitus. Sillehän kysymyksiä satelee, vaan eipä tule vastauksia edes tihkumalla. Kassakaapista löytyy sen ohjelma, jonka tässä nyt paljastan. Se kuuluu näin: Älä tee  tänään sitä, minkä voit huomenna toisilla teettää.  
Näin on tämä hallitus toiminut jo pitkään ja tehnyt sen eduskunnan oikeistovoimien vankalla tuella.

Ystäväni Uljas Mäkelä siirtyi tuonilmaisiin joku aika sitten. Minulle Uljaksesta jäi vain hyviä ja lämmittäviä muistoja, itse asiassa koko meidän perheelle. Uljas ei nykytapaan luetteloinut saavutuksiaan, vaikka luetteloitavaa kyllä olisi ollut. Häntä oli kaiken ikäisten helppo lähestyä. Eduskunnasta pois jäätyään olin yksi niistä, joita hän opasti kansanedustajan työhön. Ja siinä hengessä, että Arkadianmäellä ollaan kansan edustajia. Uljas oli sosialidemokraatti ja siinä joukossa sosiaalidemokraatti vähintäänkin kahdella aalla kirjoitettuna. Työväenliikkeessä oli aikanaan tapana toivottaa pois nukkuneelle toverille kepeitä multia. Kepeät mullat, toveri Uljas!

Muistan elävästi sen piirikokouksen vuoden 1983 eduskuntavaalien jälkeen, kun tämän lehden toimitussihteeri Ulla Turkki kysäisi minulta, voisinko  vuorollani kirjoittaa lehteen pakinan, kuten edustajilla tapana silloinkin oli. Kyllä minä sitä kysymystä varronnut jo olinkin ja siitä alkoi useamman sadan pakinan sarja tähän lehteen. Monestakin syystä johtuen voi katsoa sen saran tulleen nyt kynnetyksi. Lehti muuttuu yksipäiväiseksi, olen jo poissa vaalipiiristä, jonka silti edelleen koen ainoaksi omakseni jne. Niin että kyllä tämä kirjoitus nyt sitten on ymmärrettävä jäähyväisten hengessä kirjoitetuksi. Kiitos toverit yhteydenpidosta ja kaikesta siitä, mitä kauttanne olen saanut kokea siitä hyvästä asiasta, joka meitä on yhdistänyt ja yhdistää edelleen, tästä sosialidemokratian aatteesta. Eläköön se senkin jälkeen, kun me kukin vuorollamme jätämme paikkamme ja siirrymme mekin tuonilmaisiin.
Tipan silmäkulmasta pyyhkäistyäni sanon kuitenkin vielä, että jos oikein kirjoituttamaan alkaa, niin UA:n yleisönosastoa saatan nöyränä lähestyä.
Rauhaisaa joulunaikaa ja terveellistä uutta vuotta teille! 

Timo Roos   

3.12.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva