Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Hotorautanoviisista etsikkoajan jälkeen hotorautaneuvos

Kuva: Hotorautanoviisista etsikkoajan jälkeen hotorautaneuvos

Porilaisella Tapio Harjanteella on meneillään etsikkoaika, hän on saamassa Hotoraudan Vääntäjien Korkealta Raadilta neuvoksen arvonimen, mutta on raadin kesäkokoukseen asti vielä noviisi.
Tosin jo 19. marraskuuta Harjanteelle ja kymmenelle muulle ansioituneelle Suomen LVI-liiton jäsenelle myönnettiin kunniakirja ja kaulaan laitettava laatta, tunnukseksi ansioista ja tulevasta neuvoksen tittelistä.

Aivan kaikki eivät ole ehkä kuulleet Hotoraudan Vääntäjien Korkeasta Raadista. Raati on osa Suomen LVI-liittoa, joka on LVI-alan ammattilaisten, kansankielellä putkimiesten, yhteistyö- ja koulutusjärjestö.
Sanakirja ei tunne eikä nettikään paljasta, mitä hotorauta tarkoittaa.
– Hoto tarkoittaa onttoa ja hotorauta onttoa putkea, hotoraudan vääntäjä on siis onton putken, reikäraudan vääntäjä, Tapio Harjanne selvittää.
Kyse on tietenkin huumorista, mutta kuka tahansa ei voi saada neuvoksen arvonimeä, vaan siihen vaaditaan tiettyjä ansioita.
Raadin tarkoituksena on leikillisellä tavalla osoittaa tunnustusta jäsenistölle.
Tittelin saajalta edellytetään, että hän on hoitanut LVI-alan yhdistyksissä kansallisia ja kansainvälisiäkin luottamustehtäviä. Tapio Harjanne on ollut Suomen LVI-liiton jäsen vuodesta 1977 ja sen hallituksen jäsen vuodesta 2006 ja on edelleen.
Paikallisyhdistyksessä, Satakunnan LVI-yhdistyksessä, hän on toiminut monissa luottamustehtävissä, myös puheenjohtajana.
Lisäksi Harjanne on pitkään toiminut liiton kouluttajana ja hän kuuluu myös LVI-pätevyyden arviointitoimikuntaan.
Samoin huomioon otetaan vapaa-ajan harrastukset, ja Harjanteen ykkösharrastus on jalkapallo. Hän on muun muassa toiminut valmennus- ja johtotehtävissä porilaisseuroissa ja on kuulunut Suomen Palloliiton valtakunnalliseen ja paikalliseen olosuhdevaliokuntaan.
Neuvokseksi nimettävän täytyy olla myös yli 50-vuotias.

Hotoraudan Vääntäjien Korkea Raati on nimittänyt ennen Harjannetta neljä Satakunnan yhdistyksen jäsentä neuvokseksi.
Tapio Harjanne on vuodesta 2005 työskennellyt Porin kaupungin LVI-tarkastajana, ja sitä ennen hän toimi muun muassa 16 vuotta LVI-alan yrittäjänä.
 Suomen LVI-liitto on epäpoliittinen järjestö, mutta Tapio Harjanne on mukana politiikassakin, hän on Ruosniemen Työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja ja myös kansanedustajaehdokas.

Heli Kokko

 

3.12.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva