Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Veolia haluaisi lisää linjoja Porin paikallisliikenteessä

Porissa nykyisin yhtä paikallisliikenteen linjaa liikennöivä Veolia Transport on kiinnostunut lisäämään osuuttaan Porin paikallisliikenteessä. Kansainvälisen Veolian Suomen toimintojen toimitusjohtaja Janne Vihavainen toivoo Porin kaupungin kilpailuttavan nykyistä useampia linjoja. Liikennesuunnittelija Matti Järvisen mukaan valtaosa joukkoliikenteestä hoidetaan kuitenkin Porin Linjojen kautta niin kauan kuin kaupunki yhtiön omistaa.

 

Veolia on jo muutaman vuoden ajan hoitanut Porin paikallisliikenteessä linjaa 7, joka ajaa Isojoenrannan, kauppatorin ja Viasveden välistä heiluriliikennettä. Viime keväänä yhtiö sai tarjouskilpailussa saman linjan taas kolmeksi vuodeksi, ja nyt se otti linjalla käyttöön kaksi uutta vähäpäästöistä kaupunkibussia.

- Sitouduimme sopimuksessa kaluston uudistamiseen, toimitusjohtaja Vihavainen kertoi uuden bussin neitsytmatkalla keskiviikkona.

Vihavaisen mukaan Suomen Veolian tavoitteena on keskittää yhä enemmän toimintaansa paikallis- ja kaupunkiliikenteeseen. Pääkaupunkiseudulla yhtiöllä on useita linjoja, ja nyt se pyrkii saamaan suurempia siivuja maakuntakeskusten paikallisliikenteestä.

- Toivomme, että Porin kaupunki avaisi yhä useampia linjoja kilpailutukselle.

Kaupungin liikennesuunnittelijan Matti Järvisen mukaan Pori on kilpailuttanut paikallisliikenteen vuoroista noin 10 prosenttia, eikä kilpailutukseen ole ainakaan merkittävää laajennusta luvassa.

- Niin kauan kuin kaupunki omistaa Porin Linjat Oy:n, se hoitaa valtaosan paikallisliikenteestä, Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa kilpailutuksella on kuitenkin tärkeä merkitys, sillä sen avulla saadaan tuntuma siihen, mikä on kulloinkin liikennepalvelujen markkinahinta.

Porin Linjojen lisäksi paikallisliikennettä hoitaa Porissa kolme liikennöitsijää ostopalvelusopimuksin, ja kahdella liikennöitsijällä on lisäksi alennuslippusopimus.

Seuraavan kerran Porin joukkoliikennepalveluja kilpailutetaan vuonna 2013.

Jukka Vilponiemi

1.12.2010 14:29

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva