Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Toivola Ässien urheilujohtajaksi, Karri Kivi seuraava päävalmentaja

Kuva: Toivola Ässien urheilujohtajaksi, Karri Kivi seuraava päävalmentaja

Porin Ässien SM-liigajoukkueessa tapahtuu muutoksia ensi kaudeksi. Kun varmistui se, että nykyinen päävalmentaja Pekka Rautakallio ei jatka Ässissä enää ensi kaudella, niin alkoivat heti neuvottelut seuraavasta päävalmentajasta. Nykyisin SM-liigajoukkueen kakkosena toimiva Karri Kivi siirtyy suoralla kaksivuotisella sopimuksella päävalmentajaksi ja tehtävä alkaa 1. toukokuuta 2011. HC Ässät Pori Oy on palkannut seuran urheilujohtajaksi Mika Toivolan, jonka sopimus on kolmevuotinen ja alkaa myös ensi toukokuun alusta.

Kuva: Karri Kivi astuu Pekka Rautakallion saappaisiin ensi kaudella.

- Vaikka nämä nimitykset julkaistaan samana päivän, niin käynnissä on ollut kaksi erillistä projektia. Rautakallion ilmoitus siitä, ettei hän jatka enää ensi kaudella päävalmentajana, käynnistyivät neuvottelut Kiven kanssa. Pääsimme lopulta ratkaisuun suorasta kaksivuotisesta sopimuksesta, kertoo Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki.
HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Laine toteaa, että urheilujohtajan tulo Ässiin on merkittävä ja historiallinenkin juttu.
- Ensimmäistä kertaa meillä on henkilö, joka keskittyy päätoimisesti seuran urheilutoimintaan sekä sen kehittämiseen entistä ammattimaisemmaksi, painottaa Laine.
Kivi kertoo, että hänellä on menossa 13. kausi Ässissä, joten on upeaa, että hän pääsee valmentamaan juuri Ässiä.
- Sinällään tämä pesti sekä siihen liittyvät jutut ovat ensi kevään asioita. Nyt päällimmäisenä ovat tämän kauden joukkueen asiat ja Tapanina alkavat nuorten MM-kisat vuodenvaihteessa. Vasta keväällä mietin, mikä tulee olemaan ensi kauden muu valmennusryhmä. Päävalmentaja on se henkilö, joka valitsee itselleen muun valmennusryhmän, valaisee Kivi.
Toivola oli Ässien päävalmentaja hopeakaudella 2006 ja kakkosvalmentajana toimi silloin Kivi.
- Olen viimeiset 13 vuotta toiminut ammattivalmentajana ja nyt oli aika hakea uusia haasteita, eikä päätös ollut hetken mielijohde, vaan asiasta keskusteltiin alustavasti jo vuosi sitten. Tämä tehtävä on kova haaste sillä tärkeimpinä tehtävinäni tulee olemaan pelaajatarkkailu sekä valmennuksen kanssa toimiminen, kertoo Toivola, joka on valmistunut kolme vuotta sitten liikuntatieteiden maisteriksi.
Toivolan mielestä urheilujohtajan tulee auttaa ja tukea päävalmentajaa ja uskon että yhteinen valmentajataustamme tulee auttamaan. Mielestäni Kivi on oikea henkilö Ässien tulevaksi päävalmentajaksi.
Rautakallion mukaan Kivi oli hänenkin ykkösehdokkaansa seuraavaksi päävalmentajaksi, joten Ässät teki erinomaisen valinnan.

Jarmo Liuhala

30.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva