Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsomosta: Käsittämättömiä tapahtumia

Kuva: Katsomosta: Käsittämättömiä tapahtumia

Kuusamon Rukalla pidetyissä maailmancupin kisoissa oli muutamia lähes käsittämättömiä tapahtumia. Janne Ahosen hylkäys mäen niin kutsuttujen liikennevalojen eriaikaisuuden takia oli melko erikoinen tapaus. Päävalmentaja Pekka Niemelä antoi merkkinsä vihreän valon aikana – siis sen valon mukaan, joka näkyi valmentajatorniin. Mutta mäen liikennevalot näyttivät Ahoselle jo punaista. Virhe oli siis FIS:n tekniikassa, mutta toki se pistettiin Ahosen piikkiin, joka hylättiin juryn äänin 2-1. Miksi yksi sitten äänestikään muita vastaan?

Kuten olettaa sopi, niin mäkikoordinaattori Walter Hofer pahoitteli tapahtunutta ja totesi, että vastuu on hyppääjällä. Mutta olisivat valot voineet olla toisinkin päin epäkunnossa. Silloin lippu olisi heilahtanut ennen kuin hyppääjä tornissa olisi ollut edes valmiina!
Selkeä fakta on, että hyppääjä lähtee vasta silloin kun valmentajan merkki tulee. Hän seuraa myös parhaat mahdolliset tuuliraot, joista hyppääjällä ei voi olla tietoa. Että semmoinen hylkäys tällä kertaa. Mutta heti perään on sanottava, ettei Ahonen olisi Rukalla pärjännyt, vaikka olisi itse kisaan päässyt.
Sen sijaan Matti Hautamäki ja Ville Larinto olivat hyviä ja Anssi Koivurantakin näyttää jatkossa närhen munat.
Ennenkin päävalmentajille ongelmia järjestänyt Harri ”Hapa-Opa” Olli näytti itsensä ulos maajoukkueesta. Siihen riitti keskisormi miljoonille (?) tv-katsojille kumpuun tulleen (vain 77 metriä) hypyn jälkeen. Montussa nähtiin Hapan Opa ja ei muuta kuin ura pakettiin Suomen maajoukkueessa.
Kuvaavaa, että Olli harkitsee nyt kansalaisuuden vaihtamista. Jotkut urheilijat eivät koskaan opi. Tosin eipä ole pelkästään urheilijoiden vika, mutta enpä viitsi ottaa viitteitä poliitikoista – koska nimilista veisi koko palstatilan.

Huippukunnossa jo nyt
Marit Björgen on jo nyt huippuiskussa! Toki on toinen asia, miten kunto kestää MM-kisoihin asti, mutta aina ehtii maatöissä hoitaa lääkityksenkin kuntoon. No, ainakin suomalaiset panttaavat kuntohuippua ja Krista Lähteenmäki on nousussa jopa ykköshiihtäjättäreksi.
Riitta-Liisa Roponen ei vielä vakuuttanut, joten Aino-Kaisa Saarisen parantumista odotellaan. Mutta tekeekö yksi pääsky menestyskauden?
Miesten puolella venäläiset ovat vauhdissa. Heidän pitääkin olla kunnossa, koska edustuspaikat jaetaan jo nyt. Sama vaiva koskee kyllä Norjaakin, mutta maan mieshiihtäjät eivät – vielä – ole säväyttäneet.
Ilmailuopistossa Porissa opiskellut Hannu Manninen osaa lentää, mutta ei tällä hetkellä ainakaan mäkitornista monttuun – sukset jalassa.
Suomen hiihtäjillä ei isompaa kilpailua edustuspaikoista synny, joten nyt he voivat todella rakentaa yhden kuntohuipun MM-kisoihin – siis jos osaavat.
Ainakin Sami Jauhojärvi on sitä mieltä, että aikaa on vielä ruhtinaallisesti kauden pääkilpailuun. No, saapa sitten nähdä, kuinka Mustin käy?
Sen sijaan alppihiihtäjä Tanja Poutiainen on edelleen hyvässä iskussa ja kun hän laskee radan aina loppuun asti – molemmilla kierroksilla – niin palkintopallipaikkoja tulee automaattisesti. Jospa Sanni Leinonenkin pystyisi kahteen onnistuneeseen laskuun, niin hän olisi pian kuumassa ryhmässä.

Attilasta tuli kevytleviä
Ruotsin raskaansarjan nyrkkeilijä Attila Levinistä tuli lauantai-iltana kevytleviä Robert Heleniuksen käsittelyssä. Tosin ensimmäisessä erässä Attila yritti kaikkensa ja oli jopa vaarallinen, mutta kun toisessa erässä Robben oikea osui – vasta ensimmäisen kerran – niin Levin levisi heti katolleen.
EU-titteliottelu kesti kaiken kaikkiaan 4 minuuttia 20 sekuntia ja silloin kehätuomari Dave Parris teki uimaliikkeensä ja keskeytti ottelun. Ja teki sen täsmälleen oikealla hetkellä. Vähänkin lisää, niin Attila olisi ollut levynä kanveesilla ja vastasyntyneen tyttövauvan isä olisi voinut loukata pahasti.
Levin kuulemma tiesi etukäteen, että Robertin oikea on kova, mutta tuuppasi kuitenkin päänsä se eteen. Tuskinpa Attila sittenkään tiesi, kuinka kovaa Helenius oikeallaan iskee? Nyt on edessä sitten todella suuret setelit tuovat ottelut. Ainoa huoli on, että Nigerian Gbenga Olokounia vastaan murtunut oikean käden rystynen ei sittenkään olisi vielä siinä kunnossa, että Vladimir tai Vitali Klitschko olisi kaadettavissa – toki sekin aika tulee, mutta ei ihan ensi keväänä!
Helsingin illan yllätys oli se, kuinka ylivoimainen britti Carl Froch oli WBC-liiton ylemmän keskisarjan MM-ottelussa Arthur Abrahamia vastaan. King Arthur lyö kovaa, mutta eipä hän osunut 12 erässä kertaakaan Frochiin, joka piti vasemman käden suorallaan Abrahamin koko ajan pois lähietäisyydeltä. Enpä olisi uskonut tällaiseen ylivoimaan.
Katsomossa piti ihan mikrofonin avulla mekkalaa Frochin tyttöystävä Rachael Cordingley, jolla riittää nyt limiittiä käydä ostoksilla. Ottelun aikana tosin katsoja jännitti hänen puolestaan sitä, että pompahtaako se tisu esiin.

Ässät jysäytti uutispommeja
SM-liigassa hienosti tällä kaudella edennyt Porin Ässät jysäytti eilen oikeastaan kolme uutispommia. Ensimmäinen oli tietenkin, että varmistui tieto, ettei Pekka Rautakallio jatka enää tämän kauden jälkeen seuran ykkösluotsina.
Toinen oli tietenkin se, että nykyinen kakkosvalmentaja Karri Kivi jatkaa ensi kaudella suoralla kahden vuoden sopimuksella SM-liigajoukkueen päävalmentajana.
Kolmas uutinen oli se, että HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Laine ilmoitti, että seura on palkannut urheilujohtajaksi Mika Toivolan kolmivuotisella sopimuksella. Liikuntatieteiden maisteri Toivola valmensi tällä kaudella Lahden Pelicansia, jonka kanssa työsopimus on voimassa ensi huhtikuun loppuun. Siis huolimatta siitä, että Mika sai niin kutsutusti potkut Pelicansista – ja nyt vasta lahtelaisseura onkin vajonnut syvälle!
Ässät on ensimmäisenä liigaseurana siis palkannut henkilön tittelillä urheilujohtaja.
Päävalmentajan nimen varmistuminen on tärkeää julkaista ajoissa. Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kertoo päävalmentajan sekä urheilujohtajan valintojen kulkeneen kahtena eri projektina. Koska tulevan kauden joukkueen rakentaminen on jo käynnistynyt, niin sopimuspelaajia kiinnostaa, kuka on joukkueen päävalmentaja. Nyt edellytykset jatkoneuvotteluille pelaajien kanssa ovat olemassa.
Toivolan palkkaus oli lievä yllätys, sillä vaikka Rautakallio ei halunnut tämän kauden jälkeen jatkaa päävalmentajana, niin urheilujohtajan hommaan hänellä olisi tiettävästi ollut kiinnostusta, mutta sitä ei häneltä edes kysytty.
Tähän yksinkertaisin selitys taitaa olla se, että molemmat projektit etenivät eri ihmisten vetäminä!

Liigassa sattuu ja tapahtuu
Rauman Lukolla kävi oikeastaan hyvä tuuri. Ai siis, minkä asian kanssa kävi? No, jos maalivahti Antti Raanta loukkaantui lauantaina Kärpät-ottelussa, niin vapaana sattui olemaan kovan tason kotimainen maalivahti Mika Noronen. Lukon ja Norosen välinen sopimus on voimassa vuoden loppuun asti, mutta sopimuksessa on myös optio koko loppukaudesta.
Lukon ykkösmaalivahti on Miikka Wiikman. Tuuria oli siinäkin mielessä, ettei tarvinnut etsiä molaria ulkomailta ja varsinkaan EU-alueen ulkopuolelta. Lukolla on jo nyt neljä pelaajaa EU:n ulkopuolelta ja liigaottelussa saa pelata ottelua kohti vain kolme ulkopuolista per liigaottelu.
Mutta ei ole Lappeenrannassakaan jääty tuleen makaamaan, kun TPS alkoi lähestyä uhkaavasti SaiPaa.
Tosin SaiPa järjesti sitten Pelicansin jo toiseksi viimeiseksi, mutta silti karsijan paikka on enemmän kuin lähellä. Idän Ihme hankki kaksi kovanluokan vahvistusta puolustukseen. Tammikuun loppuun asti pelaava Richard Lintner, 33, on Slovakian maajoukkueen yksi tukipilareista ja on voittanut urallaan jopa MM-tittelin sekä MM-pronssin.
Brian Salcido, 25, tulee Anaheimin organisaatiosta ja hän pelaa kauden loppuun asti.
SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen kertoo, että nämä herrat olivat kovimmat nimet tämän hetken puolustajamarkkinoilla. SaiPa laskee saaneensa kaksi hyvää kiekollista puolustajaa. Salcido on tuntematon suuruus, mutta Lintnerin taidot ovat tiedossa jokaiselle jääkiekon ystävälle, joka on sattunut seuraamaan jääkiekon MM-kisoja.

Jarmo Liuhala

30.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva