Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

STUK: Olkiluodon varadieselgeneraattoreiden hankintaketju tutkitaan

Kuva: STUK: Olkiluodon varadieselgeneraattoreiden hankintaketju tutkitaan

Säteilyturvakeskus (STUK) on ilmoittanut aloittavansa tutkinnan varadieselgeneraattoreiden hankintaketjusta. Tutkinta kohdistuu TVO:hon, ranskalaiseen laitostoimittajaan sekä sen alihankkijoihin ja STUK:iin itseensä.

STUK:n mukaan generaattoreiden hankintaketjun osassa ei ole dokumentoitu riittävästi laadunhallintaa.
Varsinaisen ydinvoimalan töissä edetään nyt noin 4 000 henkilövahvuudella, pääosin asennustöissä. Reaktorilaitoksen ulommaisen kuvun esijännitystyöt on saatu valmiiksi ja kuvun 1,8 metriä paksun kuoren betonointityöt on aloitettu.
Parhaillaan työmaalla on meneillään 550 tonnin painoisen toisen höyrystimen paikoilleen nostaminen. Näitä tulee laitokselle neljä kappaletta.
Teollisuuden Voiman OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen kertoo aikataulun olevan tällä hetkellä sellainen, että polttoaineen lataus alkaa vuoden 2012 lopulla.
- Tämän jälkeen alkaa useita kuukausia kestävä ydintekninen käyttöönotto, jonka aikana laitosta testataan ja käytetään alhaisella teholla. Laitoksen säännölliseen käyttöön päästään vuoden 2013 jälkipuoliskolla, Silvennoinen uskoo.
Varmaksi hän ei kuitenkaan tätäkään aikataulua väitä. Esimerkiksi automaatiojärjestelmien yhteensovittaminen on vielä suunnitteluvaiheessa. Automaatio koostuu useista järjestelmistä ja nämä on jokainen erikseen ja vielä kokonaisuutena hyväksyttävä.
Suunnittelun ja niiden hyväksynnän Silvennoinen ei kuitenkaan usko viivästyttävän hanketta.

Taannoisia työsuojelutarkastajien yllätystarkastuksen epäselvyyksiä Silvennoinen kommentoi vakuuttamalla, ettei työmaalla ole yhtään yritystä tai työntekijää, joiden tiedot eivät olisi myös viranomaisten tiedossa.
- Neljä kertaa vuodessa lähetetään työsuojeluviranomaisille lista urakoitsijoista ja toinen lista lähtee verottajalle, jokaisesta jolle on kulkulupa työmaalle. Kaikki firmat ja henkilöt on rekisteröity, vakuuttaa Silvennoinen.
Ainoan ongelman yllätystarkastuksessa hän näkee kohdistuneen siihen, että kaikkia tarkastajia ei oltu lupakäytännön mukaisesti ilmoitettu ennakkoon tulevaksi.
Nyt keskusteluja on käyty työsuojeluviranomaisten kanssa lähinnä siitä, miten menetellään virka-ajan ulkopuolella tehtävien tarkastusten kanssa. TVO:n turvallisuussääntöjen mukaan ulkopuolisella toimijalla pitää olla työmaa-alueella liikkuessaan saattaja.

Jouko Veijonaho

30.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva