Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman valtuustossa linjaeroja palveluntarjonnasta

Budjetti: Euroakaan ei esitetty lisättäväksi

 

Rauman kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman melkein pelkillä ylistyslauseilla. Luonnehdittiinpa sitä niinkin, että erillistä brändisatsaamista ei enää tarvita.
- Kaupungin taloudellinen tilanne on sellainen, että lainan ottaminen on kaupungille mahdollisuus eikä pakko, luonnehti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kristiina Salonen.
Tosin talousarvio ei pidä sisällään lainan ottamista, vaan velkamäärä on painumassa 23 euroon asukasta kohti.
Melkein kaikissa puheenvuoroissa tartuttiin vanhusten ja vammaisten tehostetun palvelun kilpailuttamiseen, jonka johdosta palvelujen tarjoajiksi valikoituivat valtakunnalliset toimijat.
- Kaikista tärkeintä olisi nyt viedä viesti muutoksen kohteena oleville ihmisille, että he saavat hyvää hoitoa ja laadukkaita palveluja jatkossakin, eikä missään tapauksessa pitää heitä pelossa, sanoi sd-ryhmäpuheenvuoron pitänyt Erja Stark.
Hän totesi valtuuston päättäneen hankkia kyseiset palvelut puoliksi ostopalveluna, mutta Stark totesi sd-ryhmän olevan valmis nostamaan kaupungin oman palvelun osuutta.
Kokoomuksen Hanna Marva piti kaupungin tarjoamia palveluja ylivertaisina, mutta murehti sitä, miten viesti niistä saataisiin vietyä muillekin. Oman palvelutuotannon lisäämisen sijasta hän halusi lisää käyttöä palveluseteleille.

Toinen suosittu puheenaihe oli Kodisjoen kuntaliitoksen yhteydessä sovittu palloiluhallin rakentaminen Kodisjoelle. Ennen kaupunginvaltuuston kokousta kokoontunut kaupunginhallitus muutti esitystään siten, että lisäsi hankkeeseen 202 000 euron määrärahan, jolloin sopimuksen mukainen 332 000 euron määräraha tuli täytettyä.
Valtuutetut eivät nähneet hallitarvetta suurimpana syynä rahan lisäämiselle, vaan tärkeimpänä pidettiin mainetta luotettavana sopimuskumppanina.
Sitä valtuutetut arvostelivat, että käyttötalousmenot kasvavat kuluvan vuoden ennustettuun tilinpäätökseen verrattuna 5,2 prosenttia.
Kerran valtuusto joutui myös äänestämään. Vasemmistoliiton Susanna Ruponen esitti investointien aloittamisesta päättämisen siirtämistä suoraan toimielimelle, kun aloituslupa yli 150 000 euron investointeihin tarvitaan kaupunginhallitukselta ja sitä pienempiin kaupunginjohtajilta.
Esitys kaatui kuitenkin äänin 37-12, kahden äänestäessä tyhjää.
Valtuuston hyväksymä talousarvio näyttää 0,6 miljoonan euron alijäämää ja se pitää sisällään 14 miljoonan euron investoinnit.

Jouko Veijonaho   

30.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva