Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin valtuusto piti verot ennallaan odotetusti

Sekä tuloveroprosentti että kiinteistöverot säilyvät Porissa ensi vuonna ennallaan. Näin päätti odotetun yksimielisesti Porin kaupunginvaltuusto maanantaina vuoden toiseksi viimeisessä kokouksessa. Sen sijaan valtuusto palautti äänestyksen jälkeen kansliapäällikön viran lakkautuksen, koska valtuustolla ei ollut täsmällistä tietoa siitä, kuka jatkossa johtaa Porin kaupunginkansliaa.

 

Millään poliittisella ryhmällä ei maanantaina ollut haluja nostaa porilaisten verotusta, ja niinpä tuloverot kerätään ensi vuonnakin 18,75 prosentin mukaan.

Kiinteistöverotkin pysyvät ennallaan: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,80:ssä, vakituisen asunnon kiinteistövero 0,35:ssä, muun asuinrakennuksen 0,95:ssä, rakentamattoman rakennuspaikan 3 prosentissa ja voimalaitoksen kiinteistövero 2,85 prosentissa.

Sosialidemokraattien ryhmäpuheenvuorossa Ari Vahala kiitteli Porin verokehitystä suhteellisen maltilliseksi siitä huolimatta, että maan nykyinen hallitus on koko ajan alentanut valtionverotusta ja siirtänyt verotustaakkaa kunnille.

- Jotta palvelut voidaan turvata, on kunnan perittävä veroja, mutta niitä ei voida nostaa vuosittain eikä edes joka toinen vuosi, Vahala huomautti.

Kaikki ryhmät pitivät tärkeänä, että vaikka verot pidetään ennallaan, on ensi vuoden budjetti saatava tasapainoon. Talousarvion lopullinen vääntö on valtuustossa 13. joulukuuta.

Kiisteltyä kaupungintalon kansliapäällikön viran kohtaloa ei saati vielä maanantaina ratkaistuksi, vaan valtuusto palautti asian sosialidemokraattien, vasemmistoliiton ja pikkuryhmien äänin 51-31.

Esityksen mukaan virka olisi lakkautettu maaliskuun alussa, jolloin kansliapäällikkö Ilmo Marttila (kok) jää eläkkeelle. Siitä, miten kanslian johto jatkossa järjestetään, ei ole vielä täyttä selvyyttä, ja siksi kristillisdemokraatit sekä perussuomalaiset esittivät palautusta, johon siis vasemmisto yhtyi. Näin budjettikäsittelyssäkin toisensa löytäneet kokoomus ja keskusta jäivät alakynteen.

Kiistan taustalla on se, että kokoomus on ajanut päälliköksi kaupunginsihteeri Lauri Kilkkua (kok), mutta esillä on ollut myös malli, jossa johtotehtävät jaetaan useamman päällikön kesken.

Valtuuston tahto oli. että viran lakkautus tuodaan uudelleen päätettäväksi, kun koko paketti on valmis.

Jukka Vilponiemi

23.11.2010 08:53

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva