Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Yksi Huuhkaja teki kesän

Kuva: Yksi Huuhkaja teki kesän

Vanha sanonta, ettei yksi pääsky kesää tee, sai toisenlaisen merkityksen Suomen ja San Marinon välisen EM-karsintaottelun toisella puoliajalla. Lempinimellä Huuhkajat pelaava maajoukkue sai kentälle maestron, joka näytti muille bubobuboille miten jalkapalloa pelataan. Kuin taikaiskusta Huuhkajista syntyi hyökkäävä joukkue sen jälkeen, kun Jari Litmanen vaihdettiin kentälle. Vaivoin ensi jaksolla tuherrettu 1-0 johto vaihtui maalijuhlaan ja tasan puolessa tunnissa Huuhkajat viimeisteli peräti seitsemän maalia. Se oli jopa uskomatonta, mutta näytti sen, mikä merkitys jalkapallossa on pelintekijällä. Loppunumerot 8-0 ovat Suomen kaikkien aikojen ennätys arvokisakarsinnoissa. Tosin ammoin sitten Viro on voitettu 10-2, mutta nyt oma maali säilyi koskemattomana!

Litmanen tuli heikohkosti pelanneen Daniel Sjölundin tilalle ja koko muu joukkue kasvoi tästä henkisesti ja ihme kyllä, myös joukkueen liikkuminen sai uutta puhtia ja jopa syötöt alkoivat napsahdella omille. Jo oli Litillä ihmeitä tekevä vaikutus. Numero kympillä oli kympin ilta.

Pelin jälkeen moni jäi pohtimaan, nähtiinkö Litti nyt viimeisen kerran Suomi-paidassa? Mies itse ei asiaa vahvistanut, vaikka jonkinlaisen johtopäätöksen saattoi tehdä siitä, kun Litmanen ottelun jälkeen pomppasi yli mainosaitojen kiittämään Olympiastadionin vahvasti kannustanutta kotiyleisöä Pohjoiskaarteessa. Litti totesi, että hän todella vain kiitti loistavia kannustajia, mutta jatko on edelleen auki. Ensin mietitään FC Lahden harjoituksia.

Ensi vuonna Suomi kohtaa vieraissa San Marinon ja perään Ruotsin. Litmasta tarvitaan yhä ja toivottavasti 137 maaottelua saa jatkoa – ja kyllähän maaliennätys 32 saisi vielä kohennusta. Mutta eipä taida pelaaja itsekään olla varma, mitä jatkossa tapahtuu. Jos hän säilyy terveenä, niin mikään ei estä A-maajoukkueuran jatkumista. Seikka on saletti.

 

Jarmo Liuhala

Koko Kiikarointia viikonvaihteen Uudessa Ajassa.

19.11.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva