Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Väärippuali…

Kuva: Väärippuali…

Taitaa ol seki yks merkki siit et o tulos vanhaks, ko tällää lumppujas väärippuali päälles eikä eres itte huamaa, taik vaik peilist vahtaa sevverttaa milt näyttää. Ei silti, ko ne pakkaa peilikki ollee nykysi nii viunaleisii ja kraappeentunneit, ko joskus tarkemmi alventtiis peilaa ja förstää vaik pinseteil jonku pahukse ylimääräse haituva nypät tiähes.

Äskönki juur tälläsi kiiruus paira päälleni, ko ovikello kilahti ja meni avvaa muin miähin.No ei siin se kummempaa joku kaupittelija vaa, eikä se tainnu eres hoksat et mul oli onni oikeeppäi, ko oli paita väärippäi, sillaikai pruukataa sannoo. No se päälläni ollu paita oli ollu henkaris pihal alassuire tuulettumas ja siit mää se päälleni hämyhyrrys kraappasi äkspree, ninko ei mittää, ilma kääntämät toisippäi. Ei tämä viä, mukko muutama päivä takas just sama homma, musta villapaita sillai et valkone klappu niskas homotti päälläppäi ja klaaras et äksällää se käyttää, piänemmät ei mahru. Oikee pelläästyi, ko miäs se äkkäs tos lenkil lähteis. Saas nähr kui pia plaskaa itteni kolmanne kerra, vai olik tämä ny osviittaa siit, et itteeski ränttäis jo satsat…Se viä jollailai kai selliittäs, jos aamusti olis yäpaita väärippuali.

No asja tullee ny täs iha klaarattuu yhrellai kumminki. Jollaki sairalareisul tuffa kans huamasi siin kirkkais valkeis se kalsareitte oleva nurippäi. Sillo vaa se jäi sihe, mut sit kerra niil koton ko mentii oli taas alkkarit alassui ja sillo mää rohkeesti siit kysyi et kui?.. Ja hyvä vastaukse sainki…”Mummu se keksi ettei saumat pain, ko tällää aluspaira ja pöksykki väärippuali, sillai et saumat o päälpäi”… Ei lainka hassumpi hoksaus ja selliittää paljo. Eiks ne urheilijakki haje just semmossii saumattommii pöksyi tai vissisti tiärä kumminki soutajai moisii käyttävä, ko mikkää ei saa krahnat eikä mistää.

Tuli semmonenki täs miälee ny nuaruurest, ko oltii menos täält rannalt kävelle Porrii teatterrii. Ei sillo ollu tommoset suuret paksut pehmeet kaulahuivit muatii ja mul oli sillail villajakku väärippäi, niät knapit oli takapual ja erest jakku nousi kurku suajaks. Otinkai mää se päältäni siäl vaatesäilös pois, mut miäs sano mul jälkeeppäi luullees, et mää anna se ol päälläni sillai takaperi. Hah, hah…
Niist huiveist viä, o se vaa hyvä et ny jokakikine meist melkei ainaki käyttää lämpöst huivii ja kiaputtaa se kurkkus ympäri jos jollai lai. Määki sai oikee plosallise oorteleit, ko osti ittelleni tommose pitkämallise ohkase sisähuivi, enkä oikee maalaisen tiänny niit erillaisii sompuloimissii.

Vaikkei ny viä ol eres Liisa liukkaat eikä Kaisa kaljamat, ni enkos mää tos rantatiäl liukkaas autovarhos lentäny oikee savvoineni päivineni tuanaas faarttil väärippuali ja päistikkaa iha lunteimilleni tai toist lonkkaa ny täs meinaa. Ilkeesti tärähti koko muari ja köpit viä siin samas rusahti liitoksissas. Linjapiili oli siin just trykimatka pääs tulos ja miäs pelläästykseltäs pärmänttäs et, ”Nous ny äkkii yllöös ettei kukkaa vaa näje.” Ei siin linjuri lisäks kettää ollu ei mail eikä halmeil ettei sempualee…. Pari päivää oli paikkani kippeet ninko olis selkääs saanu, luulisi.

Sevverra se kummoo kupsahtamine kyl taas opetti, et askaleet o tarkkaa kattottava, ettei ny just astu ninko tommosee liukumiinaa. Mul oli sillo märrääl kelil kummisaappaat jallaas eikä niis mittää stoppareit. Talvisii lenkkipotfooreisii o kyl tällätty terveyskeskukses nastat ja tarttee ostaa uuret liukuesteet muihinki rajoisii, ko vanhoist o remmit katkennu.

Förstätää ny vaa kaikki holtat askaleemme ja pyssyy pystös liukkailki keleil…

Ulla Leino

19.11.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva