Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kerran näinkin päin

Kuva: Kerran näinkin päin

Jääkiekon Euro Hockey Touriin kuuluvassa Karjala-turnauksessa ei varsinaisia suurtitteleitä jaettu, mutta silti sen voittaminen on suomalaisille kiekkofaneille kunnia-asia. Varsinkin kun turnausvoitto tuli tällä tavalla. Ensimmäisessä ottelussa Venäjää vastaan tuli loppuhetken maalilla tappio 0-1. Toisessa ottelussa kaatui Tshekki puhtaasti 5-0, joten kun Ruotsi oli pystynyt voittamaan Venäjän, niin turnauksen päätösottelussa Suomi vastaan Ruotsi ratkaistiin koko turnauksen voittaja.

Päätösottelussa Suomen piti voittaa Ruotsi kahdella maalilla, jotta se nousisi Karjalan herraksi. Lopulta 4-1 voitto tuli jäätävällä viimeisen kymmenen minuutin peliesityksellä, jossa Tre Kronor murskattiin. Leijonat lähtivät päätöspeliin voitto mielessä, mutta sitä en jaksa uskoa, etteivät he tienneet sitä, että kahden maalin voitolla tulisi myös turnausvoitto. Harvinaisen huonoja ovat laskemaan! Toisaalta, ei pelaajien tehtävä ole laskea maalieroja, vaan pelata otteluvoitosta. Turnausvoitto tulee sitten ikään kuin sivutuotteena.
Suomen päätöspeli kuuluu kastiin erittäin hienot otteluvoitot. Ruotsi sai maistaa omaa lääkettään pelin lopussa. Turnausvoitto oli kaukana, sillä Ruotsi johti 1-0 Robert Nilssonin maalilla peräti pelin 50 minuutille. Silloin Pasi Puistola tasoitti ylivoimalla. Ajassa 52.04 Suomi oli kiinni voitossa, mutta ei turnausvoitossa, kun Petri Kontiola pisti upeasti 2-1 ja maalivahti Daniel Larssonia otti pannuun. Ajassa 56.48 Jarkko Immonen rokotti hienolla maskivedolla 3-1. Nyt oli turnausvoittokin hyppysissä.

Ellei Suomi tiennyt sitä, niin Ruotsi tiesi ja otti jopa maalivahdin pois, mutta Petri Vehanen kesti helposti ja Ville Peltonen pisti kruunun vielä tyhjään maalin.

Leijonien voitto tällä tavalla toi mieleen muutaman katkeran tappio-ottelun, joista Hannu Aravirta muistaa ikuisesti 5-6 tappion Ruotsille kun Suomi oli johtanut peliä peräti 5-1. Olkoon tämä Karjala-turnaus muistutus siitä, että kyllä Hannu Hanhia pystytään kiusaamaan niin että pyrstösulat lähtevät.

Tämä oli Leijonilta isänpäivälahja kaikilla mausteilla. Tarjolla oli siis hanhenmaksapalleroita ja kyllä muuten maistuivat.

Ässien puolustaja Ville Uusitalo oli koko leijona. Erittäin hyvä esitys oli ensikertalaiselta. Hyvä Ville.

Rauman Lukon SM-liigan pistekärki Perttu Lindgren ei oikein saanut näyttää taitojaan kunnolla. Vähäisen peliajan takia Perttu jäi hieman pimentoon, mutta oli hän ehdottomasti parempi kuin Mikko Lehtonen.

Jarmo Liuhala

Koko Kiikarointia tiistain 16. marraskuuta lehdessä

16.11.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva