Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Katsomosta: Jo on kova vaatimustaso

Kuva: Katsomosta: Jo on kova vaatimustaso

Täytyy hiljakseen ihmetellä millainen vaatimustaso Venäjän KHL-liigan joukkueen päävalmentajalla oikein on. Suomen mestarijoukkue TPS:n päävalmentajan paikalta Venäjälle siirtynyt Kai Suikkanen on saanut potkut Lokomotiv Jaroslavlista. Vaikka sivusta seurattuna maan rautatiejoukkueen kiskoilla olisi ollut kesäkeli, niin seuran veturit eivät liukastelua pitkään katsoneet ja nyt Suikkanen on vapailla markkinoilla. Tosin mikäli palkka edelleen juoksee, niin ei myöskään Tepsi saa hänestä valmentajaa, ellei sitten osta Suikkasta takaisin Aurajoen rannalle.

Mutta siihen vaatimustasoon pitää palata. Lokomotiv Jaroslavl on tällä hetkellä KHL:n läntisessä konferenssissa toisella sijalla 37 pisteellä pelaamastaan 21 ottelusta. Täältä Satakunnasta katsoen Suikkasen saldo on jopa erittäin hyvä – SM-liigassa sillä olisi Turussa voinut pyytää jopa lisää liksaa.
Eipä silti, ei Suikkanen ole edes ensimmäinen suomalaisvalmentaja, joka tästä seurasta on saanut keliä. Kari Mäkinen reilasi pois samasta seurasta, mutta hän jatkaa edelleen päävalmentajana. Päävalmentajana Venäjällä toimii muuten ikään kuin Kalervo Kummolan kiusaksi myös Raimo Summanen.
KHL:n runkosarjassa pelasi – ainakin viime kaudella – 24 joukkuetta, jotka oli jaettu läntiseen ja itäiseen konferenssiin. Näissä kummassakin oli vielä kaksi divisioonaa – lännessä Bobrov ja Tarasov divisioonat, sekä idässä Harlamov sekä Tshernyshev divisioonat. Seurojen nimistä voi myös päätellä kuka viulut maksaa. Metallurg Novokuznetsk, Avtomobilist Jekaterinenburg, Lokomotiv Jaroslavl, Metallurg Magnitogorsk, Traktor Tsheljabinsk ja Lada Togliattin tukijat oivaltaa, mutta mietintämyssyn alle voitte pistää vaikka seuran Neftekhimik Nizhnekamsk.
Sen, mistä päin Äiti Venäjää seurat ovat kotoisin, voitte kysyä näyttelijä Ville Haapasalolta ja piste.

Vain yksi muutos

Kun Ässien kokoonpanoa eilisessä Jyväskylän kärkiottelussa katsoi, niin tiistaisen kotiotteluun oli tullut vain yksi muutos. Koeajalla oleva Teemu Normio oli saanut luovuttaa laiturin paikkansa Tuomas Huhtaselle.
Mikäli joku haluaa vetää tästä äkkinäisiä johtopäätöksiä, niin voisi päätellä, että Normio ei tulisi saamaan jatkosopimusta, mutta ei sohvavalmentajien kannata toki mennä asioiden edelle. Tulee silti mieleen, että Ässillä ovat varastossa vielä loukkaantuneet laiturit Tommi Huhtala ja Pasi Salonen, joten kilpailu on kovaa. Salosen kun pitäisi olla pelivahvuudessa mukana maaottelutauon jälkeen.
Silti kannattaa muistaa, miten Rauman Lukolle kävi viime kaudella. Tässä kauden vaiheessa Lukko porskutti liigan kärjessä huikealla voittoprosentilla, mutta silti kevätkausi ei mennyt enää putkeen. Syyksi Lukon päävalmentaja Rauli Urama totesi, että loukkaantumiset rassasivat ja materiaali loppui sittenkin kesken.
Se tässä älyttömän pitkässä runkosarjassa (60 ottelua) onkin suuri vaara joka joukkueen kohdalla. Jos loukkaantumisilta vältytään, niin ongelmia ei ole, mutta äkkiäkö se pian käy, kun sairastuvalla onkin ketjullinen, tai jopa kentällinen, pelaajia.
Kun siirtoikkuna tammikuun lopussa pamahtaa kiinni, niin kausi loppuun pelataan niillä miehillä jotka ovat mukana. Helmikuussa ei enää uusia pelaajia joukkueisiin hankita. Siksi kai Jokerien Jarmo Kekäläinen ei kuulemma vielä ole huolissaan, koska aina niitä miehiä rapakon takaa löytyy kun lompakko on kunnossa vielä joulunkin jälkeen.

Huomenna soi blues

Ässien huominen vastustaja kotiottelussa on Petri Matikaisen valmentama Espoon Blues. Matikainen valmentaakin tietojen mukaan – ja ainahan hevosmiesten tietotoimisto tietää – ensi kaudella HIFK:ta ja Bluesin ykkösvalmentajaksi nousee Lauri Marjamäki. Marjamäen pesti on tuomiokapitulissa vahvistettu.
Blues on saanut ryhmäänsä kovan vahvistuksen, sillä Veilleaux ei ole mikään eilisen teeren poika ja hän pelasi eilen Stefan Öhmanin ja Petri Lammassaaren kanssa ykkösketjussa.
Silti vierasjoukkueen esittelyssä turvaudutaan jälleen Jääkiekkolehden Kausioppaan arviointeihin ja pitää muistaa, että lehden arviot ovat jo ajalta ennen kauden alkua.
Bluesin kovin laukoja on Jere Karalahti ja hän on myös joukkueen vahvin mies. Tämä arvio uskotaan helposti ja mielestäni Karalahti olisi kuulunut Karjala-turnaukseen. Rajuin taklaaja on Jari Sailio, taitavin mailankäsittelijä Petri Lammassaari. Taitavin aloittaja Jarkko A. Immonen ei ollut eilen pelissä mukana. Nopein luistelija on Roope Ranta, pahin ärsyttäjä Santeri Heiskanen, paras puolustava hyökkääjä on Tomi Sallinen ja paras puolustava puolustaja on Oskari Korpikari. Lehden mukaan tuleva tähti on Jonathan Iilahti.
Pitää muistaa myös puolustajat Kristian Näkyvä ja Ville Varakas. Ellei muun syyn takia, niin sukunimi velvoittaa.
Saapa sitten nähdä, pelataanko huomenna tällä kaudella viimeistä kertaa lauantaiottelu alkaen kello 18.30? Maaottelutauolla nimittäin liigahallitus käsittelee asiaa ja Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kertoi, että liigaseuroilta on tullut jopa pelaajien taholta toive lauantaipelien aloittamisesta tuttuun tapaan kello 17. Pilsnerille ehtii hyvin ennen ottelua sekä ottelun aikana, eikä liigan pidä ryömiä URHOtv:n talutusnuorassa!

Taas tuli huipputarjontaa

Kyllä näiden Mestarien liigan jalkapallo-ottelujen parissa tiistain ja keskiviikon iltapuhde sujuu rattoisasti. Ja siitä voin myös olla iloinen, että suomalainen media saa sitä Stuart Baxterin kaipaamaa kansainvälisten ottelujen kokemusta – vaikka vain kuvaruudunkin välityksellä.
Varsinkin ottelussa Tottenham-Inter Milan nautin Harry Redknappin joukkueen voitosta. Oli jopa ilo katsoa Interin Rafael Benitezin tuskaista ilmettä kun Hotspurin Gareth Bale kyykytti maailmanluokan brassipakki Maiconia.
En ole pitänyt Beniteziä huippuvalmentajana enää sen jälkeen kun hän päästi Sami Hyypiän jäähyväisottelussaan Liverpoolissa kentälle vasta viime minuuteiksi. Oma toteamukseni oli silloin, että Rafalla ei ole pelisilmää. Ja tuo usko vain vahvistui kun Benitez teki tärkeän näköisenä muistiinpanoja ja kentällä Tottenham vain paransi otteitaan.
Tosin toinen samantyyppinen valmentaja oli mielestäni Ranskan maajoukkueen Raymond Domenech, jonka maajoukkuepelaajat savustivat MM-kisoissa työttömyyskortistoon. Nyt muuten rakas Raymond perää Ranskan jalkapalloliitolta peräti 2,9 miljoonaa euroa, koska sai potkut. Nyt ei pidä maksaa miehelle latin latia ja tähän piste!
AC Milan ja Real Madrid pelasivat huippuottelun San Sirolla. Lopulta tasapeliin 2-2 päättynyt ottelu oli taas sulka hattuun Realin valmentaja José Mourinholle, varsinkin sen jälkeen, kun Filippo Inzaghi oli tehnyt Milanin 2-1 johtomaalin selkeästä metrin (vähintään) paitsiosta.
Kyllä oli taas mukava makustella näiden ottelujen tunnelmasta ja ennen kaikkea nauttia Timo Even, Pasi Rautiaisen sekä Antti Niemen kommenteista.

Uutta matoa nokkaan

Ulvilan Pesä-Veikot putosi Miesten Superista, mutta nyt vauriot ovat huomattavasti pienemmät kuin edellisellä kerralla. Silloin Ulvilan poistuminen pesäpallokartalta oli jopa lähellä, koska talous meni Superissa kuralle.
Silloin pelaajien aktiivisuus nosti lokkiparven jälleen huipulle ja nyt putoaminen ei tapahtunut yhtä korkealta. Toiminnanjohtajaksi palkattiin Mikko Virtanen ja taustaryhmään saatiin uusia voimia. Seuran puheenjohtaja Ari Mansikkamäki kertoi, että kuluneesta kaudesta otettiin oppia ja nyt tavoite on nousta uusin eväin Superpesikseen viimeistään vuonna 2013.
Merkki uudesta toiminnasta näkyi jo siinä, että edustuksen päävalmentajaksi saatiin kokenut Olli Viljaranta. Tästä eteenpäin seurassa on tekemisen meininki. Seuran visioita kuunnellessa, ei tullut epäilystä siitä, etteikö valittu linja olisi tukevalla pohjalla. Kokemusta on tullut ja niistä on otettu myös opiksi.
Seura lähtee ensi kauteen teemalla ”Uutta matoa nokkaan”, teema kun sopii lokkiparvellekin. Kun töihin on lähtenyt Viljaranta tosissaan, niin on syytä uskoa, että seuran suunnalta kuullaan vielä uutisia talven mittaan. Nyt sopimuspelaajia ovat nuoret, mutta uskon, että kokeneella kaartilla on myös halua hutunkeittoon mukaan. Kyllä lähtee, sanoi Kummelikaksikko.
Ai niin, tänään ovat Porissa ravit.

Jarmo Liuhala

5.11.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva